Tot mai puţine şcoli în scenariul galben. Cum participă la ore elevii din peste 400 de localităţi

  • Şcolile din 427 de localităţi sunt în scenariul galben, în scădere faţă de vineri.
  • În scenariul galben, la ore participă fizic doar o parte dintre elevi.
  • Şcolile sunt în scenariul galben în localităţile în care rata de infectare este de peste un caz la mia de locuitori.
255 afișări
Imaginea articolului Tot mai puţine şcoli în scenariul galben. Cum participă la ore elevii din peste 400 de localităţi

Scenariu galben în sute de şcoli

Ministerul Educaţiei a anunţat, sâmbătă, că în 427 de localităţi din ţară şcolile funcţionează în scenariul galben, care prevede participarea fizică la ore doar a unei părţi dintre elevi.

Ministerul Educaţiei a precizat că sâmbătă erau raportate în scenariul galben şcolile din 427 de localităţi, în scădere faţă de vineri, când erau înregistrate 489.

Este vorba de localităţi în care rata de incidenţă cumulată a cazurilor de Covid este mai mare de 1 la mie.  VEZI AICI rata de incidenţă în judeţele din România, potrivit datelor publicate sâmbătă, 22 mai 2021.

În aceste cazuri, vor rămâne în online elevii claselor a 5-a, a 6-a, a 7-a, a 9-a, a 10-a şi a 11-a. Elevii din clasele terminale merg la şcoală cu prezenţă fizică. De asemenea, merg în continuare la şcoală copiii de grădiniţă şi elevii din învăţământul primar.

CITEŞTE AICI: Tabere remediale pentru elevi. Sorin Cîmpeanu, despre „şcoala” din luna august

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici