Toţi angajaţii AMPOSDRU şi OI, obligaţi să declare pe propria răspundere că nu sunt incompatibili

Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că a emis un ordin prin care obligă toţi angajaţii de la AMPOSDRU şi de la Organismele Intermediare (OI) să declare pe propria răspundere că nu sunt în incompatibilitate, iar cei care vor refuza vor fi demişi.

200 afișări
Imaginea articolului Toţi angajaţii AMPOSDRU şi OI, obligaţi să declare pe propria răspundere că nu sunt incompatibili

Sulfina Barbu (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Sulfina Barbu a declarat că a emis un ordin de ministru prin care cere ca toţi angajaţii de la Autoritatea de Management a Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AMPOSDRU) dar şi de la Organismele Intermediare să completeze o declaraţie pe propria răspundere că nu se află în stare de incompatibilitate.

Ministrul avertizează că toţi cei care refuză să completeze o astfel de declaraţie vor fi demişi.

De asemenea, ea a atras atenţia că ministerul poate verifica dacă angajaţii fac declaraţii conforme cu realitatea prin Inspecţia Muncii, intituţie care are evidenţa tuturor contractelor de muncă.

Sulfina Barbu a mai spus că există un plan de măsuri transmis şi validat în proporţie de 96% de Comisia Europeană care prevede şi asigurarea unui sistem de salarizare care să fie la fel pentru toţi angajaţii care lucrează cu fonduri europene, respectiv sporul de 75% să se acorde tuturor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici