Toţi pacienţii de la ”Matei Balş” vor face teste serologice tip Elisa, de mai mare precizie decât cele rapide

  • Medicul Adrian Marinescu te anunţă că toţi pacienţii vor face curând teste serologice de tip Elisa, mult mai bune decât testele rapide
  • Dr. Adrian Marinescu: Când vom şti pe parcurs gradul de imunizare al populaţiei se vor putea face diverse prognoze, se vor lua măsuri de sănătate publică
  • Dr. Marinescu: Testele serologice de tip Elisa dau mai puţine rezultate fals pozitive sau fals negative
1343 afișări
Imaginea articolului Toţi pacienţii de la ”Matei Balş” vor face teste serologice tip Elisa, de mai mare precizie decât cele rapide

Sursa FOTO: Hepta

Medicul Adrian Marinescu îţi  dă veşti bune. În câteva zile la Institutul Matei Balş toţi pacienţii vor face teste serologice de tip Elisa, un standard pentru acest tip de teste. Ele dau indicaţii precise despre anticorpii IgN, de fază acută a bolii, şi despre cei IgG, cei protectori, pe care îi dobândim după ce am trecut prin boală.

„Vor fi analize de rutină care vor fi folosite pentru toţi pacienţii pentru că e clar că este o diferenţă mare între ceea ce pot să ne arate testele rapide şi aceste teste serologice de tip Elisa. Testele serologice de tip Elisa dau mult mai puţine rezultate fals pozitive şi fals negative” spune Dr. Adrian Marinescu, medic infecţionist la Institutul Matei Balş.

Astfel, medicii vor afla curând gradul de imunizare al populaţiei, lucru pe care nu-l ştim acum cu certitudine. De principiu, cei care au anticorpi protectori nu se vor reinfecta.

„În momentul în care vom şti pe parcurs în lunile care urmează care este acest grad, de aici se vor putea trage multe concluzii la nivel de sănătate publică, se vor putea face diverse prognoze, se vor lua măsuri, etc” a mai spus Dr. Adrian Marinescu.

Din 602 pacienţi infectaţi  cu SARS COV – 2 şi trataţi la Institutul Matei Balş 415 sunt vindecaţi. Numărul deceselor este în jur de 3%.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici