Touroperator: Rezervările early booking pentru sezonul estival 2024 au crescut cu 50%

Rezervările early booking făcute în perioada 1-15 ianuarie pentru sezonul estival 2024 au crescut cu 50% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, arată datele unui touroperator.

933 afișări
Imaginea articolului Touroperator: Rezervările early booking pentru sezonul estival 2024 au crescut cu 50%

Touroperator: Rezervările early booking pentru sezonul estival 2024 au crescut cu 50%

Turiştii au început să rezerve masiv, atât pentru litoralurile românesc şi bulgăresc, dar şi pentru Grecia şi Turcia, reducerile early booking fiind de până la 30%, cu avansuri mici care pornesc de la 10% şi diferenţa cu 14 zile înainte de intrarea la cazare. Pragul următor de reduceri este 31 ianuarie, astfel că turiştii pot beneficia de cele mai mari reduceri dacă îşi rezervă vacanţa în luna ianuarie.

„În ultimii ani, în prima parte a lunii ianuarie aveam deja cerere din partea turiştilor pentru sezonul estival, mulţi realizând că acum, la începutul anului, pot beneficia de reduceri mari tip early booking. Însă în primele două săptămâni ale acestui an am înregistrat un aflux foarte mare al cererii, cu mult peste cifrele înregistrate până în prezent. Creşterea de 50% faţă de anul precedent arată apetitul crescut al turiştilor pentru călătorii şi vacanţe, precum şi faptul că turismul oferă iarăşi predictibilitate. Toate cifrele ne indică faptul că 2024 va egala, sau de ce nu, poate şi va depăşi anul 2019. Fireşte că această creştere se datorează într-o mare măsură agenţiilor de turism partenere, cu care avem o colaborare şi o comunicare permanentă”, declară Lucian Bădîrcea, CEO IRI Travel.

Iată care sunt creşterile pentru rezervări early booking pentru fiecare destinaţie în parte, pentru perioada 1-15 ianuarie 2024:

Bulgaria: + 54 %
Sunny Beach +62%
Nisipurile de Aur +56%
Obzor +62%

Grecia: +61 %
Thassos: +72%
Riviera Olimpului: +63 %
Halkidiki: +48%

Romania: +23%
Mamaia: +25%
Eforie Nord: +21%
Saturn: +18%

Turcia: +36%
Kuşadasi: +38%
Bodrum: +27%
Antalya: +25%.

Următorul prag de Early Booking este 31 ianuarie, cu reduceri de până la 30%. Multe hoteluri au praguri de reducere de Early Booking şi pentru 29.02 şi 31.03, cu un nivel mai mic al reducerilor, care ajunge până la 10 – 20%.

Potrivit consultanţilor operatorului, avantajele programului de Early Booking sunt evidente şi sunt cunoscute de tot mai mulţi turişti de la an la an şi astfel numărul turiştilor care rezervă pe acest program creşte.

„Având în vedere că volumul rezervărilor a depăşit cu 50% nivelul din aceeaşi perioadă din 2023, iar interesul turiştilor de a-şi rezerva o vacanţă este foarte ridicat, avem aşteptări foarte mari pentru sezonul 2024. Rezervările au început să se facă încă din luna octombrie 2023 pentru sezonul 2024, ceea ce denotă un interes crescut pentru vacanţe. Tendinţele sunt cele pe care le-am observat în ultimii ani: creşterea numărului de rezervări pe programul Early Booking, turişti tot mai informaţi, care cunosc foarte bine ce îşi doresc, reducerea duratei sejurului şi creşterea numărului de vacanţe pe an”, mai arată reprezentanţii touroperatorului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici