Traficant de droguri din Satu Mare, arestat preventiv. El este acuzat şi de şantaj asupra unui elev

Un traficant din Satu Mare a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. El vindea droguri de mare risc, respectiv 3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal, inclusiv prin intermediul unui elev, pe care l-a ameninţat pentru a-i înapoia o presupusă datorie.

180 afișări
Imaginea articolului Traficant de droguri din Satu Mare, arestat preventiv. El este acuzat şi de şantaj asupra unui elev

Traficant de droguri din Satu Mare, arestat preventiv. El este acuzat şi de şantaj asupra unui elev

„La data de 11.10.2023, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Satu Mare au dispus reţinerea unui inculpat cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc, în formă continuată şi şantaj. Din cercetările efectuate a rezultat că pe parcursul anului 2023, inculpatul a comercializat în mod repetat, droguri de mare risc ( 3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal), inclusiv prin intermediul unui minor, elev al unui liceu din municipiul Satu Mare”, anunţă DIICOT.

Traficantul l-a ameninţat în mod repetat pe minor cu exercitarea unor acte de violenţă pentru a-i înapoia o presupusă datorie dintr-o activitate anterioară de intermediere a comercializării de droguri.

„Presiunile efectuate în mod constant asupra persoanei vătămate minore i-au inspirat acesteia o stare de puternică temere observată de un profesor consilier din cadrul unităţii de învăţământ, care a sesizat Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Satu Mare”, adaugă DIICOT.

Miercuri, inculpatul a fost prins în flagrant după ce a primit, din partea unei persoane, suma de 1.500 lei pretins datorată de victima minoră. Totodată, asupra sa au mai fost găsite o cantitate de drog de mare risc (3-CMC), precum şi suma de 2.000 lei. A fost ridicat şi un cântar electronic de mare precizie, cu urme de substanţă albă cristalină.

Joi, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Satu Mare, a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici