Traficul din vămi s-a dublat

Traficul pe sensul de intrare în ţară la Vama Porţile de Fier I, în judeţul Mehedinţi, s-a dublat în ultimele zile, deoarece românii care lucrează în străinătate se întorc în ţară, în concediu.

16 afișări
Imaginea articolului Traficul din vămi s-a dublat

Traficul din vămi s-a dublat

"Faptul că cetăţenii români pot călători prin Serbia fără viză şi scurtarea cu mult a distanţei de deplasare până la locul de destinaţie îi determină pe mulţi dintre români, rezidenţi în Italia, Spania şi Franţa să intre în România prin P.T.F. Porţile de Fier I. Faţă de săptămâna trecută, numărul cetăţenilor români, rezidenţi în state membre ale Uniunii Europene, care au intrat în ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I, tranzitând Serbia, s-a dublat. Dacă în ziua de 31.07. 2008, au tranzitat P.T.F. Porţile de Fier I 2800 persoane cu 1.100 mijloace de transport, în ziua de 02.08.2008 au tranzitat frontiera peste 4900 persoane cu 1900 mijloace de transport şi valorile de trafic se menţin crescute în continuare.", se arată în comunicatul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Mehedinţ

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspecoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi, comisarul-şef Valeriu Pera, la Vama Porţile de Fier I s-au luat toate măsurile de fluidizare a traficului, în sensul că numărul de poliţişti de frontieră a fost suplimentat în funcţie de afluxul de persoane, astfel încât timpii de aşteptare la vamă nu sunt foarte mari pentru controlul bagajelor şi al documentelor.

În zilele următoare, poliţiştii de frontieră ca traficul pe sensul de intrare la Vama cu Serbia să crească în continuare.

 

Peste 43.000 de persoane au intrat în România prin punctul de trecere a frontierei Nădlac, numai în ultimele 24 de ore, fiind cel mai mare număr din ultimii ani, în această perioadă, cu mult peste aşteptările autorităţilor.

Conform Biroului de presă al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Arad, 68.500 de călători au tranzitat vămile arădene Nădlac, Vărşand şi Turnu, cei mai mulţi fiind număraţi la intrarea în ţară. Dintre cei care au venit în România, 43.000 au ales punctul de trecere din Nădlac, unde au fost deschise şase benzi de circulaţie pentru turişti.

"Este vorba în special de muncitori români care revin în ţară în luna august pentru petrecerea concediilor. Valorile de trafic sunt cele mai mari din ultimii ani, de nouă ori mai mari decât pentru o zi obişnuită. Personalul a fost dublat la frontieră, iar timpii de aşteptare la control nu au depăşit 15 minute", a declarat Ion Mareş, purtătorul de cuvânt al IJPF Arad.

Potrivit sursei citate, recordul a fost înregistrat şi la autovehicule, peste 27.000 intrând în ţară, faţă de 4.000 într-o zi obişnuită. Astfel, pe şoselele spre Arad se circula, duminică, bară la bară, iar şoferii care circulau din sens opus nu puteau efectua depăşiri.

Aglomeraţia la frontiera cu Ungaria s-a resimţit încă de vineri, când 20.000 de persoane au intrat în ţară prin punctele de frontieră din judeţul Arad.

Vămile din vestul ţării se aglomerează la intrarea în ţară de trei ori pe an, respectiv înainte de Paşte, în luna august şi înainte de Crăciun. În aceste perioade, muncitorii români stabiliţi în alte ţări se întorc în ţară pentru a fi alături de familii de sărbători sau în concediu.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici