Traficul pe Autostrada Soarelui, deviat prin localităţile Feteşti şi Drajna, a fost reluat

Traficul de pe Autostrada A2 a fost reluat, sâmbătă la prânz, după ce în cursul dimineţii fusese deviat prin Feteşti, din cauza aglomeraţiei şi a trei accidente rutiere, în care au fost implicate câteva zeci de maşini.

174 afișări
Imaginea articolului Traficul pe Autostrada Soarelui, deviat prin localităţile Feteşti şi Drajna, a fost reluat

Traficul pe Autostrada Soarelui, deviat prin localităţile Feteşti şi Drajna, a fost reluat (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit şefului Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa, comisarul şef Constantin Dancu, circulaţia autovehiculelor pe Autostrada Soarelui a fost deviată, sâmbătă dimineaţă, prin Feteşti, pe ruta Hârşova - Constanţa, după ce, în apropierea staţiilor de taxare, au avut loc trei tamponări, în care au fost implicate câteva zeci de autoturisme.

Din acest motiv, traficul rutier a fost deviat prin Feteşti, până când autostrada a fost eliberată de maşinile avariate în urma celor trei accidente.

La ora transmiterii acestei ştiri, circulaţia fusese reluată pe Autostrada A2.

Şeful SPR Constanţa a mai precizat că traficul rutier se desfăşoară, totuşi, cu dificultate chiar la intrarea de pe Autostrada Soarelui pe DN 22C, în judeţul Constanţa, acolo unde cozile de autoturisme s-au format pe câţiva kilometri.

"După ce se trece de Cernavodă, circulaţia se desfăşoară destul de bine, fluent, fără probleme mari", a declarat comisarul şef Constantin Dancu.

De altfel, Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informa sâmbătă, încă de la ora 07.30, că traficul rutier pe Autostrada Soarelui se desfăşura foarte greu între localităţile Feteşti şi Cernavodă, coloana de maşini măsurând mai bine de 15 kilometri. Conducătorii auto ce se îndreaptă către litoral sunt sfătuiţi să părăsească autostrada în dreptul localităţii Drajna sau pe la Feteşti, utilizând în continuare ruta Hârşova – Constanţa, ori Autostrada A 2 Bucureşti - Lehliu şi după aceea DN 3 Lehliu - Călăraşi, trecerea Dunării cu bacul, şi, în continuare, Ostrov - Adamclisi - Cobadin - Basarabi - Constanţa. O altă rută ce poate fi folosită în drumul spre litoral este DN 2 Bucureşti - Urziceni şi în continuare DN 2A Slobozia - Hârşova - Constanţa.

Poliţiştii fac un apel către şoferi ca pe tronsonul Cernavodă - Constanţa să-şi păstreze calmul şi să nu efectueze depăşiri decât în situaţii de excepţie ori acolo unde drumul le-o permite. De asemenea, conducătorii auto sunt sfătuiţi să conducă cu multă atenţie şi viteză adaptată, să păstreze o distanţă corespunzătoare faţă de vehiculul dinainte, să manifeste prudenţă sporită atunci când pe lângă şosea se află pietoni şi să nu urce la volan obosiţi, temperaturile ridicate favorizând adormirea la volan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici