Traficul pe DN 12C, închis în zona Lacu Roşu - Cheile Bicazului, din cauza inundaţiilor

Circulaţia pe Drumul Naţional 12C în zona Lacu Roşu - Cheile Bicazului a fost închisă, joi dimineaţă, din cauza inundaţiilor şi a aluviunilor aduse pe carosabil de apele revărsate ale râului Bicaz.

1099 afișări
Imaginea articolului Traficul pe DN 12C, închis în zona Lacu Roşu - Cheile Bicazului, din cauza inundaţiilor

Traficul pe DN 12C, închis în zona Lacu Roşu - Cheile Bicazului, din cauza inundaţiilor (Imagine: Stan Distelmans/Mediafax Foto)

Şeful Secţiei Drumuri Naţionale Harghita, Cătălin Romenescu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că, în noaptea de miercuri spre joi, în urma precipitaţiilor abundente şi a apelor aduse de afluenţi, râul Bicaz a ieşit din matcă şi a inundat DN 12C între kilometrii 31 şi 32, spălând zidurile de susţinere ale drumului şi o parte din carosabil.

"Pe o lungime de o sută de metri, protecţia drumului a fost înlăturată de ape, iar pe carosabil au fost aduse cantităţi foarte mari de aluviuni, în special buşteni", a precizat Cătălin Romanescu.

Traficul în zonă a fost închis.

Potrivit sursei citate, drumarii sunt nevoiţi să aştepte să se retragă apele pentru a putea trece la degajarea carosabilului de aluviunile care l-au acoperit între Lacu Roşu şi Cheile Bicazului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici