Traficul pe DN1, unde o cisternă încărcată cu acid sulfuric a luat foc, a fost reluat după 11 ore - VIDEO

Traficul rutier a fost reluat în condiţii normale pe DN1 Băneşti – Breaza, după ce, în cursul dimineţii de miercuri, o autocisternă încărcată cu acid sulfuric a luat foc, şoferul în vârstă de 36 de ani fiind găsit mort, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2052 afișări
Imaginea articolului Traficul pe DN1, unde o cisternă încărcată cu acid sulfuric a luat foc, a fost reluat după 11 ore - VIDEO

Traficul pe DN1, unde o cisternă încărcată cu acid sulfuric a luat foc, a fost reluat după 11 ore

"Începând cu ora 14:45, traficul rutier a fost reluat în condiţii normale pe DN1 Băneşti – Breaza. Amintim că, în cursul dimineţii, o autocisternă care circula pe sensul de mers către Sinaia a rupt separatorul de beton, a pătruns pe sensul opus şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile la kilometrul 91+300 de metri", potrivit unui comunicat de presă al Centrului Infotrafic al Poliţiei Române.

La ora transmiterii ştirii, încărcătura de 23 de tone de acid sulfuric, existentă în cisternă, este transferată într-o altă cisternă pe un câmp, pentru ca oamenii care locuiesc în zonă să fie protejaţi. Pentru ca mutarea să se producă în condiţii de siguranţă, pompierii au decis şi evacuarea persoanelor din 40 de locuinţe şi şase firme din zonă.

Măsurătorile echipajelor de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova au arătat că nu au fost înregistrate scurgeri de acid sulfuric din încărcătura de 23 de tone a cisternei.

Conducătorul auto, în vârstă de 36 de ani, a pierdut, miercuri dimineaţă, controlul volanului, autocisterna lovindu-se de un cap de pod de pe marginea carosabilului şi răsturnându-se în apropiere de municipiul Câmpina, la kilometrul 91 al Drumului Naţional 1. Ulterior, cisterna a lovit o ţeavă de gaze şi a luat foc.

Şoferul cisternei a fost găsit ulterior mort în cabină.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici