Traficul pe Transfăgărăşan va fi oprit marţi pentru detonarea unor bolovani de pe un versant

Traficul rutier pe DN 7C - Transfăgărăşan, în comuna Arefu, judeţul Argeş, va fi oprit marţi, timp de opt ore, pentru detonarea bolovanilor de pe versantul de pe partea dreaptă a şoselei, spre Bâlea Lac.

131 afișări
Imaginea articolului Traficul pe Transfăgărăşan va fi oprit marţi pentru detonarea unor bolovani de pe un versant

Traficul pe Transfăgărăşan va fi oprit marţi pentru detonarea unor bolovani de pe un versant (Imagine: Andrei Michailov/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR), pentru autovehiculele cu masă totală sub 3,5 tone există o rută ocolitoare din DN 7C, pe DJ 704, apoi intrarea pe DN 7C.

"Se va închide circulaţia rutieră pe DN 7C - Transfăgărăşan, pe sectorul cuprins între km 69+500 - km 70+800, în comuna Arefu, judeţul Argeş. Închiderea circulaţiei este necesară pentru operaţiunea de detonare a bolovanilor de pe versantul de pe partea dreaptă a drumului naţional, spre Bâlea Lac, în zona km 70+100. Autovehiculele cu masa totală sub 3,5 tone vor putea folosi următoarea rută ocolitoare: din DN 7C, la km 61 pe DJ 704, drum neasfaltat, apoi intrarea pe DN 7C, la km 90+500. Accesul autovehiculelor mai grele de 3,5 tone este interzis pe sectorul de drum menţionat", se arată într-un comunicat al CNADNR.

Duminică, traficul rutier pe DN7C - Transfăgărăşan s-a desfăşurat îngreunat, alternativ pe un singur sens, între uzina de apă şi Barajul Vidraru, în judeţul Argeş, după ce, din cauza ploii, pe carosabil au ajuns aluviuni de pe versanţi. După aproximativ două ore, timp în care drumarii au acţionat pentru îndepărtarea aluviunilor de pe carosabil, traficul rutier a revenit la normal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici