Traficul Romtelecom a crescut de zece ori după cutremur

Traficul în reţeaua Romtelecom a crescut, după cutremurul de sâmbătă, de zece ori comparativ cu o zi obişnuită, iar mai puţin de 10% din apelurile iniţiate de clienţii companiei în primele 20 de minute ulterioare seismului nu au putut fi finalizate, potrivit datelor operatorului.

11 afișări
Imaginea articolului Traficul Romtelecom a crescut de zece ori după cutremur

Traficul Romtelecom a crescut de zece ori după cutremur (Imagine: Mediafax Foto)

"Marea majoritate a apelurilor s-au realizat în condiţii bune, doar în patru centrale dintre cele aproximativ 100 deţinute de companie la nivel naţional înregistrându-se unele probleme de congestie, care au dus la nefinalizarea unui număr de sub 10% de apeluri din totalul apelurilor iniţiate", se arată într-un comunicat al Romtelecom.

Intervalul în care s-a înregistrat congestia apelurilor în cele patru centrale de tranzit din Bucureşti a fost de până în 20 minute, conform comunicatului.

"Serviciile de date, respectiv acces la internet, au funcţionat normal după cutremur", se mai arată în comunicat.

Romtelecom este cel mai mare operator local de telecomunicaţii fixe, cu circa trei milioane de linii în administrare.

Un cutremur cu magnitudinea de 5,3 grade pe scara Richter (circa 5 grade pe scara Mercalli) s-a produs, sâmbătă seară, în zona Vrancea, fiind resimţit la Bucureşti cu intensitate de 3-4 grade pe scara Mercalli. Seismul nu a produs pagube materiale. După cutremur, pentru un timp, reţelele de telecomunicaţii nu au funcţionat.

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii a anunţat că va iniţia, luni, un control la operatorii de telefonie, după ce ministrul Internelor, Dan Nica, a cerut preşedintelui Autorităţii, Cătălin Marinescu, să verifice cauzele disfuncţiunilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici