Traficul rutier va fi restricţionat în Capitală pentru desfăşurarea unor procesiuni religioase

Traficul rutier va fi restricţionat, sâmbătă, între orele 15.00 şi 21.00, pe mai multe străzi din Capitală, pentru desfăşurarea în bune condiţii a unor procesiuni religioase care vor avea loc la Biserica Icoanei la care sunt aşteptaţi mii de credincioşi.

381 afișări
Imaginea articolului Traficul rutier va fi restricţionat în Capitală pentru desfăşurarea unor procesiuni religioase

Traficul rutier va fi restricţionat în Capitală pentru desfăşurarea unor procesiuni religioase (Imagine: Diana Zaharia/ Mediafax Foto)

Brigada Rutieră anunţă că sâmbătă, în intervalul orar 15.00-21.00, traficul rutier va fi restricţionat în Bucureşti pe strada Icoanei, strada I.L. Caragiale, strada Polonă, strada pictor Arthur Verona, până în Parcul Grădina Icoanei, în vederea desfăşurării în bune condiţii a unei procesiuni religioase la Biserica Icoanei.

La Biserica Icoanei din Capitală va avea loc, sâmbătă şi duminică, cea de-a zecea ediţiei a manifestării religios culturale intitulată "Icoana – Fereastră spre Dumnezeu", organizată de Arhiepiscopia Bucureştilor, Protoieriea Sector 2 din Capitală în colaborare cu Primăria Sectorului 2.

Programul de sâmbătă va începe la orele 14.00 prin Slujba Vecerniei la Biserica Icoanei. La orele 18.00 va avea loc "Procesiunea Lumina Ortodoxiei", preoţii, oficialităţile şi credincioşii urmând să plece într-o procesiune religioasă cu lumânări aprinse din curtea Bisericii Icoanei spre Parcul Grădina Icoanei.

După terminarea procesiunii, participanţii vor asculta un scurt concert de cântări religioase în Parcul Grădina Icoanei.

Ceremoniile vor continua şi duminică, cu începere de la orele 10.00, când va avea loc Sfânta Liturghie pe o scenă instalată în curtea Bisericii Icoanei. De la orele 12.30, grupurile de credincioşi se vor deplasa de la bisericile din sector spre Parcul Grădina Icoanei şi vor forma o coloană pentru pelerinaj. La orele 13.00 va avea loc "Pelerinajul Icoana – fereastră spre Dumnezeu", la care vor participa peste 100 de preoţi şi mii de credincioşi.

Citeşte şi: Video Cladiri

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici