Traficul s-a reluat pe DN1 B, după ce a fost blocat din cauza unei conducte sparte de gazolină

Traficul pe Drumul Naţional 1 B - centura de nord a municipiului Ploieşti -, blocat, sâmbătă seară, după ce o conductă de gazolină aflată lângă şosea s-a fisurat, a fost reluat, pericolul de explozie în zonă fiind înlăturat.

48 afișări
Imaginea articolului Traficul s-a reluat pe DN1 B, după ce a fost blocat din cauza unei conducte sparte de gazolină

Traficul s-a reluat pe DN1 B, după ce a fost blocat din cauza unei conducte sparte de gazolină

Potrivit agenţilor de la Dispeceratul Inspectoratului de Poliţiei Prahova, traficul pe DN1B a revenit la normal după aproximativ o oră de blocaj.

DN 1 B a fost blocat, între localităţile Ploieşti şi Blejoi, după ce o conductă de transport gazolină aparţinând Conpet s-a fisurat. Decizia blocării drumului a fost luată de către autorităţi întrucât în zonă exista pericol de explozie, în condiţiile în care gazolina este un produs uşor inflamabil, iar conducta este situată la 50 de metri de carosabil.

Echipele de la Conpet au reuşit să oprească scurgerea de gazolină.

Dorin Tudora, director în cadrul Conpet, a explicat că intervenţiile pentru remedierea avariilor la conductele care transportă gazolină sunt complicate întrucât, din cauza gradului ridicat de inflamabilitate a produsului, pe conductă nu se poate interveni cu aparat de sudură. Astfel, se recurge lo metoda "refulării la coş prin ardere". Tudora a explicat că se montează o ţeavă pe locul fisurii, iar gazolina este arsă controlat, procedura putând dura câteva ore.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici