Tragedia de la TIR-ul de ATI „Victor Babeş”. Cei doi angajaţi găsiţi vinovaţi au fost arestaţi la domiciliu

  • Un instalator şi un şef serviciu tehnic, angajaţi ai Spitalului „Victor Babeş” din Capitală, în momentul izbucnirii incendiului de la TIR-ul ATI, au fost arestaţi la domiciliu.
  • Tragedia de la Victor Babeş, în care au murit 3 pacienţi din unitatea mobilă ATI, s-a petrecut din cauza unei erori umane.
  • Trei persoane au murit în aprilie la Spitalul Victor Babeş din cauza unei probleme care a provocat întreruperea aparatelor de oxigen din unitatea ATI mobilă.
2169 afișări
Imaginea articolului Tragedia de la TIR-ul de ATI „Victor Babeş”. Cei doi angajaţi găsiţi vinovaţi au fost arestaţi la domiciliu

Procurorii au cerut arestare preventivă pentru cei doi angajaţi de la Spitalul „Victor Babeş”, însă instanţa a decis, miercuri, arestarea la domiciliu pentru 30 de zile.

Tragedia de la Victor Babeş, în care au murit 3 pacienţi din unitatea mobilă ATI, s-a petrecut din cauza unei erori umane. Avocatul familiei uneia dintre victime spune, însă, că nu doar cei angajaţi reţinuţi miercuri sunt vinovaţi.

Conform procurorilor, instalatorul este acuzat că a manipulat, în 12 aprilie, în mod necorespunzător componente de reglare a presiunii de oxigen aferente instalaţiei Unităţii Mobile de Terapie Intensivă, fapt ce a determinat creşterea presiunii de oxigen peste valoarea de 6 bari, având drept consecinţă oprirea automată a ventilatoarelor prin care se asigura suportul ventilator al pacienţilor internaţi în salonul ATI, conducând astfel la decesul a trei pacienţi.

Inginerul-şef nu şi-a îndeplinit corespunzător atribuţiile de serviciu, potrivit procurorilor, „prin aceea că nu a asigurat funcţionarea în parametrii tehnici corespunzători a instalaţiei de oxigen aferente Unităţii Mobile de Terapie Intensivă amplasate în curtea spitalului, a cărei presiune în perioada 10.04.2021-12.04.2021, s-a situat la valori ridicate, determinând astfel funcţionarea ventilatoarelor prin care se asigura suportul ventilator al pacienţilor internaţi în salonul ATI al unităţii mobile în afara parametrilor optimi”.

Procurorii susţin că în 12 aprilie, constatându-se necesitarea reducerii presiunii de oxigen, inginerul-şef, care nu se afla la locul de muncă, i-a cerut instalatorului să reducă presiunea „fără a-l fi instruit în prealabil asupra principiilor de funcţionare a instalaţiei”.

„Astfel, pe fondul neasigurării funcţionării în parametri optimi a instalaţiei de oxigen, precum şi a instruirii deficitare a personalului din subordine, s-a creat necesitatea intervenţiei asupra instalaţiei, intervenţie realizată defectuos de inculpatul RC, fapt ce a condus la oprirea automată a ventilatoarelor din dotarea Unităţii Mobile de Terapie Intensivă şi la decesul celor trei pacienţi”, se arată în comunicat.

Trei persoane au murit în aprilie la Spitalul Victor Babeş din cauza unei probleme care a provocat întreruperea aparatelor de oxigen din unitatea ATI mobilă.

CITEŞTE ŞI: Tragedia de la TIR-ul de ATI Victor Babeş, pusă pe seama unei erori umane. Avocat: Cei doi angajaţi reţinuţi azi nu sunt singurii vinovaţi

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici