TRAGEDIA din Colectiv: Bilanţul deceselor a ajuns la 57, după ce o tânără rănită a murit la Spitalul de Arşi. Ana Albu locuia în Marea Britanie şi a mers în club pentru a-şi serba ziua de naştere - FOTO

O altă tânără rănită în incendiul din clubul Colectiv a murit, joi, la Spitalul de Arşi din Capitală, numărul celor care şi-au pierdut viaţa în tragedie ajungând la 57. Ana Albu locuia în Marea Britanie şi venise în România pentru a-şi serba ziua de naştere, ea mergând, împreună cu fratele său, să sărbătoarească în clubul Colectiv.

11083 afișări
Imaginea articolului TRAGEDIA din Colectiv: Bilanţul deceselor a ajuns la 57, după ce o tânără rănită a murit la Spitalul de Arşi. Ana Albu locuia în Marea Britanie şi a mers în club pentru a-şi serba ziua de naştere - FOTO

TRAGEDIA din Colectiv: O tânără rănită în incendiu a murit la Spitalul de Arşi. Numărul celor decedaţi a ajuns la 57 (Imagine: Mihai Dascalescu/ Mediafax Foto)

Ana Albu a fost grav rănită în incendiul din Colectiv, iar prietenii ei, care îi spuneau Elsa, au trimis o petiţie premierului britanic, David Cameron, pentru ca ea să fie transferată în Marea Britanie, ţară în care locuia de 11 ani.

Petiţia, semnată de prietenii ei din Marea Britanie, a fost intitulată "Aduceţi-o pe Elsa acasă!".

"Vă rog semnaţi petiţia şi daţi share pentru a o semna cât mai mulţi! Este şansa Elsei Albu de a pleca în Anglia fiindcă atunci când s-au făcut primele plecări ea nu era transferabilă fiind într-o stare critică, iar acum se pare că costurile sunt prea mari pentru a o transfera. Orice semnătură contează!", au scris amicii ei, care considerau că în Anglia ar avea mai multe şanse.

Ei aminteau că Elsa era rezident în Marea Britanie de 11 ani, perioadă în care a plătit taxe statului, şi susţineau că sistemul de asigurări britanic ar trebui să-i acorde ajutorul.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, Adrian Stănculea, a declarat, pentru MEDIAFAX, că joi a decedat o pacientă care fusese transferată de la Spitalul "Sfântul Ioan". Tânăra a fost internată în 30 octombrie, după incendiul din clubul Colectiv, la Spitalul "Sfântul Ioan", în stare gravă, cu arsuri pe corp şi arsuri de căi respiratorii.

În urma incendiului din clubul Colectiv au decedat la faţa locului 26 de persoane, iar pe drum spre spital a mai murit o persoană. În 20 de zile de la tragedie au decedat alte 30 de persoane, numărul victimelor ajungând, joi, la 57.

Alte aproximativ 150 de persoane au fost rănite şi internate în spitale din Capitală. Dintre acestea, aproximativ 40 au fost transportate spre unităţi sanitare din străinătate, însă nouă au decedat, trei în Marea Britanie, unul în Israel, doi în Olanda, unul în drum spre Elveţia, unul în Franţa şi unul în Germania.

În spitalele din Bucureşti mai sunt internate 44 de persoane rănite în incendiul din Colectiv, dintre 11 în stare critică sau gravă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici