Tragedie în Ialomiţa: Un copil de 10 ani şi-a accidentat mortal sora de un an, cu maşina părinţilor

Un copil de 10 ani, din oraşul Ţăndărei, s-a urcat la volanul autoturismului părinţilor, care era parcat în curtea locuinţei, descuiat şi cu cheia în contact, a pornit maşina şi a accidentat-o mortal pe sora sa în vârstă de un an şi trei luni.

275 afișări
Imaginea articolului Tragedie în Ialomiţa: Un copil de 10 ani şi-a accidentat mortal sora de un an, cu maşina părinţilor

Tragedie în Ialomiţa: Un copil de 10 ani şi-a accidentat mortal sora de un an, cu maşina părinţilor (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Accidentul a avut loc vineri, fiind anunţat luni de Poliţia Ialomiţa.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Ialomiţa, oamenii legii au fost anunţaţi prin 112 că în curtea unui imobil din oraşul Ţăndărei a avut loc un accident rutier provocat de un băiat de 10 ani, care şi-a accidentat mortal sora.

"Copilul de 10 ani, din oraşul Ţăndărei, a urcat în autoturismul tatălui său. Maşina era parcată în curtea locuinţei, era descuiată şi cu cheia în contact. Copilul a pornit maşina şi a acroşat-o pe sora sa în vârstă de un an şi trei luni, care se juca în faţa autovehiculului. În urma impactului, fetiţa a murit", se precizează într-un comunicat de presă transmis, luni, de Poliţia Ialomiţa.

Conform sursei citate, în acest caz a fost întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă şi a fost sesizată Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului (DGASPC), pentru declanşarea unei anchete sociale.

Potrivit reprezentanţilor DGASPC Ialomiţa, inspectorii instituţiei urmează să stabilească dacă părinţii celor doi copii şi-au supravegheat minorii, în caz contrar aceştia riscând să fie acuzaţi de neglijenţă.

"O să-i includem pe părinţi şi pe băiatul de 10 ani într-un program de consiliere psihologică. Este un moment greu pentru această familie şi am stabilit ca dupa înmormântarea fetiţei să începem o anchetă. O să vedem dacă a fost neglijenţă şi dacă părinţii se fac vinovaţi de nesupravegherea copiilor", a declarat, luni, directorul adjunct al DGASPC Ialomiţa, Neculai Badea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici