Traian Băsescu, aşteptat la Iaşi cu prilejul manifestărilor de Ziua Unirii

Primarul municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, a anunţat, marţi, că în 24 ianuarie vor avea loc ample manifestări în oraş cu prilejul aniversării Unirii Principatelor Române, la evenimente fiind aşteptaţi preşedintele Traian Băsescu, membri ai Guvernului şi liderii principalelor partide.

616 afișări
Imaginea articolului Traian Băsescu, aşteptat la Iaşi cu prilejul manifestărilor de Ziua Unirii

Traian Băsescu, aşteptat la Iaşi cu prilejul manifestărilor de Ziua Unirii (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Gheorghe Nichita a declarat că în 24 ianuarie, pe lângă evenimentele oficiale care vor fi organizate în Piaţa Unirii din Iaşi, în oraş sunt programate mai multe manifestări dedicate Zilei Unirii.

Astfel, la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza din centrul oraşului vor avea loc defilarea militarilor, slujba religioasă, depunerile de coroane, la evenimente fiind aşteptaţi preşedintele Traian Băsescu, reprezentanţi ai Guvernului, precum şi liderii principalelor partide politice.

Primarul Iaşiului a spus că imediat după aceste festivităţi, în zona centrală a municipiului vor fi împărţite participanţilor 10.000 de porţii de fasole cu cârnaţi, puse la dispoziţie de primărie.

În seara zilei de 24 ianuarie, în Piaţa Palatului Culturii din Iaşi este programat un concert susţinut de Andra şi Marcel Pavel, după care va avea loc un foc de artificii.

Potrivit primarului Gheorghe Nichita, pentru manifestările din 24 ianuarie de la Iaşi, municipalitatea a alocat 500.000 de lei.

Nichita a precizat că este nedrept că 24 ianuarie nu a fost declarată zi de sărbătoare naţională, proiectul iniţiat de mai mulţi parlamentari fiind respins la Camera Deputaţilor.

"Voi insista pentru acest lucru, procedura putând fi reluată. Ar fi o recunoaştere oficială a rolului pe care Iaşiul şi Moldova l-au jucat în formarea statului român", a afirmat primarul Iaşiului.

Anul trecut, preşedintele Traian Băsescu a participat la manifestările de la Iaşi prilejuite de Ziua Unirii Principatelor, fiind huiduit puternic şi fluierat de mulţime atât în momentul în care i-a fost prezentat onorul şi a fost intonat imnul de stat, cât şi pe parcursul discursului pe care l-a ţinut în faţa celor peste o mie de persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici