Transfăgărăşanul, deblocat la kilometrul 60

Transfăgărăşanul a fost deblocat la kilometrul 60, în comuna Arefu ,lângă Chieile Argeşului, după ce, marţi seară, lucrătorii Districtului de Drumuri Naţionale Capatineni, au îndepărtat stâncile, bolovanii şi copacii căzuţi pe asfalt.

31 afișări
Imaginea articolului Transfăgărăşanul, deblocat la kilometrul 60

Transfăgărăşanul, deblocat la kilometrul 60 (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit lui Dumitru Teodorescu, şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Capatineni din judeţul Argeş, operaţiunea de curăţare va continua, miercuri, pe versanţii muntoşi învecinaţi cu şoseaua, pentru îndepărtarea pietrelor şi a vegetaţiei în pericol de dislocare pe şosea.

"Am reuşit să redăm circulaţia pe ambele benzi de circulaţie pe Transfăgărăşan. Se circulă normal acum în zona kilometrului 60, iar miercuri, vom continuă să îndepărtăm potenţialele riscuri de pe versanţii muntoşi. A fost îngheţ, apoi au fost dezgheţ şi ploi, iar pietrele şi copacii mai mici au luat-o la vale, ajungînd pe carosabil. Important este faptul că nu sunt victime şi că traficul a fost reluat.", a declarat Dumitru Teodorescu, şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Capatineni.

Drumul Naţional 7C - Transfăgărăşan - a fost blocat, luni dimineaţă, în localitatea Arefu, din apropierea Cheilor Argeşului, din cauza căderilor de pietre şi de copaci de mici dimensiuni pe carosabil.

Potrivit lui Dumitru Teodorescu, şef district Drumuri Naţionale Căpăţâneni, blocajul s-a produs la kilometrul 60 + 200, unde au căzut pietre şi copaci de dimensiuni mici pe toată lăţimea carosabilului, pe o distanţă de aproximativ 40 de metri, ca urmare a ploilor din ultimele ore, care au provocat dislocarea bolovanilor şi a pietrişului de pe munte.

Pe carosabil se află o cantitate de aproximativ 2.500 de metri cubi de aluviuni, iar la ora transmiterii acestei ştiri, drumarii acţionează cu utilaje pentru curăţarea şoselei.

Citeşte şi:

Circulaţia pe Transfăgărăşan, reluată pe un sens

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici