Transplant de cord la Spitalul Floreasca. Donatorul este un băiat de 14 ani aflat în moarte cerebrală

Transplantul de cord la Spitalul Floreasca a fost reluat după aproape doi ani, donatorul fiind un băiat de 14 ani, aflat în moarte cerebrală după ce a căzut în casa scărilor, iar primitorul, un bărbat care era pe lista de aşteptare de mai mulţi ani, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, Victor Zota.

774 afișări
Imaginea articolului Transplant de cord la Spitalul Floreasca. Donatorul este un băiat de 14 ani aflat în moarte cerebrală

Transplant de cord la Spitalul Floreasca. Donatorul este un băiat de 14 ani aflat în moarte cerebrală (Imagine: Shutterstock)

Coordonatorul echipei naţionale de transplant, Victor Zota, a spus că familia băiatului şi-a dat acordul să fie prelevate de la acesta cordul, ficatul, rinichii şi corneea.

"Transplantul de cord a fost reluat la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală după aproape doi ani în care nu s-a găsit primitor compatibil cu donatorul. Familia unui băiat de 14 ani a înţeles că viaţa acestuia va continua odată cu transplantul organelor vitale unor primitori aflaţi pe lista de aşteptare, astfel că aceştia au acceptat prelevarea cordului, a ficatului, rinichilor şi corneei", a precizat doctorul Victor Zota.

Medicul Şerban Brădişteanu, şeful Clinicii de chirurgie cardiovasculară de la Spitalul de Urgenţă Floreasca, a început intervenţia de prelevare a cordului, care ulterior va fi transplantat unui bărbat aflat pe lista de aşteptare de mai mulţi ani, a adăugat Victor Zota.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici