Trasee montane închise şi troiene de peste jumătate de metru pe platoul Bucegi

Salvamontiştii din Buşteni avertizează că în această perioadă cele mai multe dintre traseele montane din Masivul Bucegi sunt închise, pe platoul Bucegi stratul de zăpadă depăşind o jumătate de metru, iar turiştii care vor să urce pe munte au acces doar pe traseele de la baza acestuia.

81 afișări
Imaginea articolului Trasee montane închise şi troiene de peste jumătate de metru pe platoul Bucegi

Trasee montane închise şi troiene de peste jumătate de metru pe platoul Bucegi

Şeful Serviciului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, a declarat că în această perioadă sunt închise cele mai multe dintre traseele montane din Masivul Bucegi, turiştii care vor să urce pe munte având acces pe traseul spre Cascada Urlătoarea, pe cel către Gura Diham şi pe traseul Poiana Izvoarelor.

Salvamontiştii le atrag atenţia turiştilor să nu se aventureze pe alte trasee întrucât în această perioadă a anului ele pot deveni periculoase.

Pe platoul Bucegi, la altitudini de peste 2 000 de metri, stratul de zăpadă măsoară, marţi după amiază, 21 de centimetri, este ceaţă, iar vântul care bate cu putere viscoleşte zăpada şi a format troiene care depăşesc jumătate de metru, conform datelor furnizate de meteorologii de la Staţia Meteo de la Vârful Omul, situată la peste 2500 de metri altitudine în Bucegi.

În staţiunile de pe Valea Prahovei nu se schiază, deşi în ultimele ore a nins abundent în această zonă.

Administratorul pârtiei Kalinderu din Buşteni, Ion Vasilescu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că deşi sâmbătă şi duminică noaptea au fost pornite tunurile pentru zăpadă artificială şi deşi la munte ninge, pe Kalinderu nu se schiază.

"Părerea mea este că pârtia nu va fi funcţională în acest week-end, pentru că avem nevoie de trei zile cu temperaturi negative pentru a asigura stratul de bază cu zăpadă artificială", a spus Vasilescu.

Nici domeniul schiabil al staţiunii Sinaia nu este practicabil.

Primăria Sinaia a anunţat, marţi, că la Sinaia nu se schiază şi că miercuri salvamontiştii vor monta balizele şi panourile indicatoare pe pârtii. Operaţiunea de marcare şi securizare a pârtiilor de la Sinaia a început în urmă cu o lună, dar balizele şi indicatoarele nu au fost montate întrucât în zonă a început să ningă abia în urmă cu două zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici