Traseele din Bucegi interzise iarna rămân închise din cauza riscului de avalanşe

Traseele turistice din Masivul Bucegi, interzise turiştilor pe perioada iernii, rămân închise în această perioadă, până la odată ce nu a fost încă stabilită, din cauza riscului crescut de producere a unor avalanşe, turiştii fiind avertizaţi să nu plece în drumeţii în astfel de zone.

Urmărește
83 afișări
Imaginea articolului Traseele din Bucegi interzise iarna rămân închise din cauza riscului de avalanşe

Traseele din Bucegi interzise iarna rămân închise din cauza riscului de avalanşe (Imagine: Mediafax Foto)

Conform datelor furnizate de Dispeceratul Naţional Salvamont, în Munţii Bucegi, la altitudini mai mari de 1 500 de metri stratul de zăpadă riscă să se disloce şi că alunece, pe toate văile din acest masiv existând pericolul de producere a unor avalanşe.

Conform sursei citate, în Bucegi riscul de producere a avalanşelor este cuprins între 1 şi 3 pe o scară de la 1 la 5, în funcţie de altitudine, la peste 1 800 de
metri riscul fiind unul însemnat, cotat cu 3.

În aceste condiţii, toate traseele turistice din Bucegi, care în ultimele luni au fost interzise turiştilor, rămân închise şi în această perioadă, până la odată ce va fi stabilită ulterior, în funcţie de condiţiile meteo.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici