Tratamentele de prevenire a apariţiei căpuşelor, demarate în mai multe parcuri din sectorul 2

Reprezentanţii centrului teritorial veterinar din sectorul 2 al Capitalei au început, vineri, tratamentele de prevenire a apariţiei căpuşelor în parcuri în mai multe parcuri din această unitate teritorial administrativă, a anunţat Primăria Sectorului 2.

333 afișări
Imaginea articolului Tratamentele de prevenire a apariţiei căpuşelor, demarate în mai multe parcuri din sectorul 2

Tratamentele de prevenire a apariţiei căpuşelor, demarate în mai multe parcuri din sectorul 2 (Imagine: Shutterstock)

Tratamentele, care constau în împrăştierea de insecticide speciale, vizează şi prevenirea apariţiei puricilor.

Acţiunile se desfăşoară, pentru început, în parcurile Plumbuita, Lunca Florilor, Motodrom, Ion Creangă şi Rodica.

Reprezentanţii primăriei precizează însă că acţiunile vor fi întrerupte dacă vor începe precipitaţiile.

Tratamentele vor fi reluate şi continuate în toate cele 21 de parcuri din sectorul 2, în principal în zona locurilor de joacă pentru copii şi în locurile special amenajate pentru câini, acolo unde dezinsecţia este marcată cu atenţionări speciale pe care sunt trecute orele în care se va executa această operaţiune.

Directorul Centrului Teritorial Veterinar Sector 2, Cecilia Nicolicescu, a precizat că acţiunea are un rol de prevenţie, având în vedere atenţionările primite cu privire la înmulţirea căpuşelor în spaţiile publice din Capitală.

Primăria Capitalei a informat, miercuri, că Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) a realizat în urmă cu două săptămâni tratamente de prevenire a apariţiei capuşelor în parcuri, o a doua etapă de tratare a zonelor verzi urmând să aibă loc după îmbunătăţirea condiţiilor meteo.

Totodată, Administraţia Grădina Zoologică va aplica tratamente de combatere a căpuşelor imediat ce condiţiile meteo o vor permite, a precizat municipalitatea, într-un comunicat de presă.

Precizările Primăriei Capitalei au fost făcute după ce presa a scris despre apariţia căpuşelor în spaţiile verzi din Capitală.

"Căpuşele au arie de dezvoltare punctuală, numai în zona spaţiilor verzi şi acolo unde este semnalată prezenţa câinilor comunitari", potrivit sursei citate.

Primăria Capitalei menţionează că de la începutul anului şi până în prezent nu a primit nicio informare sau sesizare din partea Direcţiei de Sănătate Publică sau a altor instituţii "având ca obiect semnalarea acestui fenomen în Bucureşti".

Totodată, municipalitatea a arătat că tratamentele de combatere a căpuşelor nu pot fi cuprinse în cadrul Planului de Igienizare deoarece acesta a fost stabilit pentru combaterea şobolanilor şi ţânţarilor.

Potrivit unei hotărâri din 23 martie a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, toţi proprietarii şi administratorii spaţiilor verzi sunt obligaţi să aplice tratamente împotriva căpuşelor, în lunile mai-iunie şi septembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici