Tratamentul pentru coronavirus, în farmacii? Un medicament folosit adesea ar putea avea efecte miraculoase

  • Cercetătorii americani testează efectul pe care îl are asupra COVID-19 un medicament destinat bolnavilor de inimă
  • Rezultate cercetării ar putea fi gata în câteva săptămâni
  • În cadrul unui alt studiu, cercetătorii probează un medicament antimalarie
8256 afișări
Imaginea articolului Tratamentul pentru coronavirus, în farmacii? Un medicament folosit adesea ar putea avea efecte miraculoase

Tratamentul pentru coronavirus, în farmacii? Un medicament folosit adesea ar putea avea efecte miraculoase

Oamenii de ştiinţă din Statele Unite ale Americii au început să testeze medicamente ieftine, utilizate la scară largă, verificând dacă nu cumva acestea ar putea fi folosite pentru tratarea infecţiei cu coronavirus, scrie Reuters.

Deocamdată nu există vaccin sau tratament pentru coronavirus, aşa încât bolnavilor li se acordă doar tratament suport.

În cadrul unui studiu demarat săptămâna aceasta de Universitatea din Minesota, pe un eşation 1.500 de persoane, cercetătorii verifică dacă nu cumva losartanul, medicament pentru reglarea tensiunii arteriale, poate preveni infecţia cu COVID-19 sau, cel puţin, poate atenua efectul acesteia.

„Încercăm să vedem dacă putem găsi şi pe cale ştiinţifică un adjuvant pentru a stopa răspândirea bolii”, a spus dr. Jakub Tolar, decanul Facultăţii de Medicină al Universităţii din Minesota. „Rezultatele vor fi disponibile în câteva săptămâni”, a mai declarat acesta.

Totodată, americanii au studiat efectul pe care hidroxiclorochina, utilizată în cazurile de malarie, în are asupra COVID-19.

Medicamentul pentru malarie a mai fost testat în China, Australia şi Franţa. Pe lângă efectul antiviral, acesta stopează şi producţia de proteine prezente în complicaţiile inflamatorii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici