Trei afgani descoperiţi la frontieră, ascunşi într-un camion turcesc cu generatoare electrice

Trei cetăţeni afgani, care încercau să intre ilegal în ţară ascunşi într-un camion cu generatoare electrice, au fost prinşi de poliţiştii de frontieră Ostrov din judeţul Constanţa, fiind predaţi autorităţilor bulgare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

155 afișări
Imaginea articolului Trei afgani descoperiţi la frontieră, ascunşi într-un camion turcesc cu generatoare electrice

Trei afgani descoperiţi la frontieră, ascunşi într-un camion turcesc cu generatoare electrice

Potrivit Gărzii de Coastă, în PTF Ostrov s-a prezentat, joi seară, pentru a intra în ţară, un bărbat în vârstă de 39 de ani, cu dublă cetăţenie, română şi moldovenească, aflat la volanul unui autocamion înmatriculat în România.

Camionul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, generatoare electrice din Turcia, cu destinaţia Rusia.

În timpul verificării mijlocului de transport, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari, a folosit şi aparatul pentru detectarea bătăilor inimii, acesta indicând prezenţa unor persoane în interior.

Astfel, s-a efectuat un control amănunţit asupra camionului, trei bărbaţi fiind descoperiţi ascunşi în generatoarele aflate în compartimentul marfă al semiremorcii.

Bărbaţii nu aveau documente de identitate asupra lor şi au declarat că sunt din Afganistan şi intenţionau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen.

La rândul lui, şoferul autocamionului a declarat că nu avea cunoştinţă de prezenţa celor trei persoane în semiremorcă.

Conform protocolului româno - bulgar, afganii, şoferul şi însoţitorul acestuia, precum şi mijlocul de transport, au fost predaţi către autorităţile de frontieră bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici