Trei centre specializate în arsuri ar putea fi deschise în colaborare cu experţi francezi

Trei centre noi specializate în tratarea arsurilor grave ar putea fi deschise la Iaşi, Timişoara şi Târgu Mureş, iar dispozitivul din Bucureşti ar putea fi consolidat, în colaborare cu experţi francezi, cu finanţare de la Banca Mondială şi din fonduri structurale europene.

489 afișări
Imaginea articolului Trei centre specializate în arsuri ar putea fi deschise în colaborare cu experţi francezi

Trei centre specializate în arsuri ar putea fi deschise în colaborare cu experţi francezi

Secretarul general al Societăţii Franceze de Studiere şi Tratare a Arsurilor, Marc Chaouat, şi şeful serviciului Centrului de tratare a victimelor arsurilor de la centrul spitalicest din Lille, Vincent De Broucker, au anunţat, luni, în cadrul unei conferinţe la Ambasada Franţei că, în cadrul unei colaborări începute în 2013 cu specialiştii români, ar urma să se realizeze trei centre noi specializate în tratarea arsurilor grave, plus consolidarea dispozitivului din Bucureşti.

Cei doi experţi francezi au precizat că delegaţia pe care o fac în aceste zile a fost programată cu luni de zile înainte şi doar o coincidenţă tragică a făcut ca ei să ajungă în România după incendiul de la clubul Colectiv.

"Misiunea noastră a fost cu totul bulversată de acest incident. Aş dori să exprim solidaritate pentru pacienţi, familii, pentru colegii noştrii care fac tot ce se poate şi pentru autorităţi", a declarat Marc Chaouat.

Vincent De Broucker a spus că scopul iniţial al deplasării lor în România a fost de fapt realizarea unui schimb de experienţă privind tratamentul arsurilor grave.

"În Franţa am refăcut recent majoritatea centrelor pentru arsuri. (...) Această cooperare a început în 2013, iar în 2014 specialişti români au fost la Lille într-un schimb de experienţă şi atunci a apărut ideea dezvoltării şi renovării de centre specializate şi în România", a spus Vincent De Broucker.

Profesorul Ioan Lascăr, şeful Clinicii de chirurgie plastică de la Spitalul Floreasca, a declarat că în cadrul acestei colaborări există consultări pentru reorganizarea sectorului de asistenţă pentru bolnavii arşi, precizând că întreaga structură va trebui restandardizată.

În cadrul vizitei pe care au făcut-o la Bucureşti specialiştii francezi s-au întâlnit, încă de duminică seară, şi cu secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici