Trei clădiri au ars într-un incendiu, în Suceava

Trei clădiri din complexul turistic Vila din Carpaţi din comuna suceveană Poiana Stampei au ars în incendiul izbucnit, miercuri, în zonă, iar la ora transmiterii ştirii efective importante intervin pentru a împiedica extinderea focului la pădure.

1 afișare
Imaginea articolului Trei clădiri au ars într-un incendiu, în Suceava

Trei clădiri au ars într-un incendiu, în Suceava

Focul a izbucnit de la o centrală termică situată lângă una din clădiri şi s-a extins, cuprinzând toate cele trei case cu câte 12 camere fiecare.

"Pădurea nu a ars, iar focul e stăpânit deocamdată. Din cauză că cele trei case erau din lemn s-a produs mult jar şi este pericolul ca acesta să fie împrăştiat de vânt spre pădure, care este uşor inflamabilă şi din cauza secetei, dar şi pentru că pădurea e bătrână”, a spus prefectul de Suceava, Orest Onofrei, aflat acum în acea zonă.

El a arătat că la această pensiune, care este realizată din lemn, nu erau turişti, ultimul grup fiind cazat până marţi. În zonă se mai află şi câteva anexe care nu au fost afectate.

Pompierii, silvicultorii, jandarmii şi poliţiştii acţionează pentru stingerea incendiului şi evitarea extinderii la pădurea din apropiere.

Potrivit declaraţiilor proprietarului pensiunii pagubele se ridică la 800.000 de euro.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici