Trei consilieri PSD, implicaţi într-o reţea care vindea piese contrafăcute de Logan şi Renault

O persoană a fost reţinută iar trei consilieri PSD la primăria din comuna argeşeană Mărăcineni vor fi cercetaţi în stare de libertate, în urma unor percheziţii domiciliare, aceştia fiind suspectaţi că fac parte dintr-o reţea care falsifică şi comercializează piese auto de Logan şi Renault.

323 afișări
Imaginea articolului Trei consilieri PSD, implicaţi într-o reţea care vindea piese contrafăcute de Logan şi Renault

Trei consilieri PSD, implicaţi într-o reţea care vindea piese contrafăcute de Logan şi Renault (imagine: Liviu Maftei/Mediafax foto)

Potrivit anchetatorilor, poliţiştii sub coordonarea unui procuror au făcut percheziţii la domiciliile a cinci persoane, patru dintre acestea fiind conduse la audieri, iar de la domiciliul acestora au fost ridicate repere auto în valoare de 170.000 de lei.

Descinderile şi verificările au fost efectuate de către poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor şi procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti, cei trei consilieri social-democraţi vizaţi de anchetă fiind doi bărbaţi şi o femeie.

"Au fost şapte percheziţii domiciliare la locuinţele unor învinuiţi, cercetaţi pentru contrafacere marcă, punerea în circulaţie de mărfuri contrafăcute, contrafacerea desenului sau modelului industrial şi înşelăciune cu privire la calitatea mărfurilor au executat un număr de patru mandate de aducere a acestora la sediul IPJ Argeş. Astfel, urmare a percheziţiilor efectuate au fost identificate la locuinţele învinuiţilor mai multe utilaje electrice şi mecanice folosite pentru recondiţionarea ilegală a pieselor auto uzate pentru autovehicule Dacia, care ulterior erau vândute ca şi piese de origine, circa 2.600 ambalaje din carton, cu însemnele Dacia-Renault, precum şi circa 80 de repere auto contrafăcute, valoarea de piaţă a acestora fiind de aproximativ 170.000 lei. Învinuiţii au fost conduşi la sediul IPJ Argeş, pentru continuarea cercetărilor, iar C.C., de 43 ani, din Piteşti, a fost reţinut pentru 24 de ore", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş, comisar şef Dănuţ Dinu.

Din relatările persoanelor vizate de anchetă, plângerea penală a fost depusă de către un consilier local al PDL din comuna argeşeană Mărăcineni, iar la descinderea poliţiştilor şi procurorului de caz a participat şi un expert în piese auto care a identificat reperele false aflate la domiciliile suspecţilor.

La ora transmiterii acestei ştiri, bărbatul reţinut a fost dus în arestul IPJ Argeş, iar în cursul zilei de vineri va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cu propunere de arestare preventivă, pentru 29 de zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici