Trei deputaţi propun includerea salviei în lista substanţelor psihotrope

Trei deputaţi PDL au propus, printr-un proiect de modificare a Legii privind regimul juridic al plantelor şi substanţelor stupefiante psihotrope, mărirea listei de substanţe psihotrope, prin includerea salviei şi a Ketaminei.

30 afișări
Imaginea articolului Trei deputaţi propun includerea salviei în lista substanţelor psihotrope

Trei deputaţi propun includerea salviei în lista substanţelor psihotrope (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Deputaţii democrat-liberali Daniel Pirpiliu, Cristian Petrescu şi Alin Popoviciu au declarat, într-o conferinţă de presă, că proiectul lor de lege "oferă căi legale de acţiune pentru prevenirea şi controlul consumului de substanţe psihotrope, ce pot avea implicaţii nefaste pentru consumatori".

Ei au apreciat că libertatea de comercializare a acestor produse, la ora actuală, în România, prin intermediul magazinelor on-line sau al celor tradiţionale, face imposibil de controlat consumul de droguri şi toxicomania. Pirpiliu, Petrescu şi Popoviciu au propus introducerea a 15 substanţe în categoria substanţelor psihotrope, printre acestea aflându-se Ketamina, un anestezic folosit în medicina veterinară şi în cea pediatrică, Salvia Divinorum (care are efecte psihoactive) şi nitritul de amil (substanţă folosită la tratarea anginei).

Proiectul de lege urmează să fie depus la Camera Deputaţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici