Trei fraţi bolnavi, înfometaţi şi neglijaţi sever de părinţi au fost preluaţi de Protecţia Copilului

Trei fraţi cu vârste cuprinse între opt luni şi cinci ani, din localitatea vasluiană Popeni, au fost preluaţi de Protecţia Copilului, după ce s-a constatat că aceştia erau înfometaţi şi neglijaţi sever de părinţi, copii având din aceste motive şi diverse afecţiuni medicale.

85 afișări

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui a intervenit în regim de urgenţă, la sesizarea Primăriei din Popeni, în cazul a trei fraţi neglijaţi sever de părinţi.

Copiii erau înfometaţi în mod frecvent, iar reprezentanţii DGASPC Vaslui i-au găsit locuind într-un spaţiu total insalubru, ceea ce le-a afectat starea de sănătate, având diverse afecţiuni medicale.

"Cei trei fraţi provin dintr-un mediu familial dezorganizat, ambii părinţi manifestând dezinteres faţă de îngrijirea şi educarea copiilor. În urma anchetei la domiciliu, s-a constatat că micuţii erau bolnavi şi înfometaţi, prezentând disconfort psiho-emoţional generalizat din cauza neglijenţei şi a lipsei de ataşament. În consecinţă, copiii au fost separaţi de mediul familial şi vor intra într-un program de recuperare într-un centru de specialitate al instituţiei", a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Ionuţ Dănilă.

Internaţi în Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Copilului Abuzat, Neglijat şi Exploatat Bârlad, cei trei fraţi ar putea fi încredinţaţi spre adopţie dacă se va constata că părinţii nu se vor reabilita şi nu vor manifesta niciun fel de interes pentru a-şi creşte şi educa copiii. Acest lucru va fi posibil odată cu decăderea din drepturile părinteşti, în baza unei sentinţe judecătoreşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici