Trei medalii de aur şi două de argint, pentru elevii români, la Olimpiada Internaţională de Fizică

Lotul olimpic al României a obţinut trei medalii de aur şi două de argint la cea de-a 40-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Fizică, organizată în Mexic, în perioada 11-19 iulie, informează Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării (MECI).

53 afișări
Imaginea articolului Trei medalii de aur şi două de argint, pentru elevii români, la Olimpiada Internaţională de Fizică

Trei medalii de aur şi două de argint, pentru elevii români, la Olimpiada Internaţională de Fizică (Imagine din arhivă; Mediafax Foto/AFP)

Medaliile de aur au fost obţinute de Szerző Péter, absolvent al clasei a XII-a la Liceul Teoretic "Szekely Miko" din Sfântu Gheorghe (judeţul Covasna), Virgil Băran, absolvent al clasei a XII-a la Colegiul Naţional "Sfântul Sava" din Bucureşti şi Marius Constantin, elev în clasa a XII-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

Medaliile de argint au fost câştigate de Ovidiu Alexandru Cotelţ, de la Şcoala Creştină "Filadelfia" Suceava, şi de Gabriel Petrică, de la Colegiul Naţional "Mircea cel Bătrân" din Constanţa, ambii absolvenţi ai clasei a XII-a.

La concursul din acest an au participat 340 de concurenţi din 68 de ţări, România clasându-se pe locul 3, la egalitate cu Federaţia Rusă şi Taiwan. La ediţia precedentă, organziată în Vietnam, elevii români au obţinut tot cinci medalii, însă numai una de aur, alături de trei de argint şi una de bronz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici