Trei muncitori intoxicaţi la telecabina de la Bâlea Cascadă

Trei muncitori s-au intoxicat cu triclor, marţi seară, în timp ce lucrau la telecabina de la Bâlea Cascadă, judeţul Sibiu, în sala motoarelor, aflată la opt metri adâncime, pentru salvarea acestora intervenind mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

223 afișări

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, Silviu Albişor, trei muncitori s-au intoxicat cu triclor în timp ce se aflau în sala motoarelor a telecabinei de la Bâlea Cascadă.

Cei trei muncitori au vârste de 19, 51 şi 63 de ani. Ei au fost scoşi din sala motoarelor, aflată la opt metri adâncime.

Şeful Serviciului Judeţean Salvamont Sibiu, Adrian David, a declara că unul dintre muncitori, cel în vârstă de 19 ani, a fost preluat de un elicopter SMURD pentru a fi dus la un spital din Târgu Mureş.

David a afirmat că starea tânărului este gravă.

Potrivit sursei citate, ceilalţi doi muncitori sunt duşi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Sibiu a deschis o anchetă în cazul celor trei bărbaţi care s-au intoxicat cu tricolor la Bâlea Cascadă, în timp ce făceau lucrări de mentenanţă la telecabină, reprezentanţii ITM precizând că incidentul s-a petrecut la o adâncime de peste zece metri.

Potrivit inspectorului-şef adjunct al ITM Sibiu, Mihai Măgdoiu, ancheta este în curs şi se încearcă să se stabilească substanţa folosită şi dacă aceasta era adecvată lucrului la adâncime.

"Cei trei bărbaţi efectuau lucrări de mentenanţă. Doi dintre ei lucrau la o adâncime de peste zece metri, anticipez eu. Li s-a făcut rău, iar alltul a intrat să vadă ce se întâmplă şi i s-a făcut rău şi lui. Am deschis o anchetă pentru a stabili ce substanţă s-a folosit, deoarece ei spun că au mai folosit-o şi nu s-a mai întâmplat aşa ceva până acum. De asemenea, vom vedea dacă s-au folosit toate măsurile de protecţie", a declarat Mihai Măgdoiu.

Potrivit medicului Octavian Iancu de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Sibiu, cei trei bărbaţi au inhalat triclor, o substanţă pe bază de clor, şi li s-a făcut  rău după ce au stat în acel mediu timp de aproximativ o oră.

El a precizat că în starea cea mai gravă.este tânărul de 19 ani, care a fost preluat de un elicopter SMURD şi dus la spital la Târgu Mureş

"Cel mai grav este tânărul de 19 ani. A fost în stop cardio-respirator resuscitat şi sperăm că va fi bine. Ceilalţi doi, care au ajuns la Unitatea de Primire Urgenţe Sibiu, sunt în stare stabilă, conştienţi şi sperăm într-o evoluţie favorabilă a lor. Au stat în zonă aproximativ o oră. Se pare că a fost vorba despre o substanţă volatilă pe bază de clor, cu care se degresau cablurile de la telecabină. E vorba despre o substanţă toxică foarte puternică", a declarat medicul Octavian Iancu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici