Trei persoane reţinute în Capitală, după ce au încercat să oblige un bărbat să-şi vândă casa

O femeie şi cei doi fii ai săi au fost reţinuţi pentru şantaj, după ce au fost prinşi în flagant când încercau să oblige un bărbat să-şi vândă casa pentru a achita, astfel, o presupusă datorie a concubinei sale, informează, marţi, Poliţia Capitalei.

206 afișări
Imaginea articolului Trei persoane reţinute în Capitală, după ce au încercat să oblige un bărbat să-şi vândă casa

Trei persoane reţinute în Capitală, după ce au încercat să oblige un bărbat să-şi vândă casa (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Surse apropiate anchetei au declarat, pentru MEDIAFAX, că în anul 2010, Anica Florea, în vârstă de 50 de ani şi Elena Dumitru, de 60 de ani, s-au cunoscut într-un spital din Bucureşti, unde amândouă erau internate pentru diverse afecţiuni.

În acest context, Anica Florea a rugat-o pe noua ei prietenă să-i păstreze o geantă în care s-ar fi aflat suma de 42.000 de euro, iar Elena Dumitru a acceptat.

Conform surselor citate, ulterior, Anica Florea a trecut, periodic, pe la prietena ei şi a luat diferite sume, până în noiembrie, când ar fi luat ultimii bani care se mai aflau în geanta respectivă.

Cu toate acestea, femeia a revenit şi în decembrie 2012. Din acel moment, spun anchetatorii, ar fi început s-o acuze pe Elena Dumitru că i-a cheltuit economiile, în condiţiile în care, în geantă, ar mai fi trebuit să fie încă 20.000 de euro. Anica Florea i-ar fi chemat în ajutor şi pe fiii săi, Mihai Florea şi Traian Vasile, care l-ar fi bătut pe concubinul Elenei Dumitru.

În acest context, la data de 28 decembrie 2012, cei trei l-ar fi obligat pe bărbat să întocmească o procură notarială specială, prin care să-şi împuternicească iubita să vândă un imobil pe care acesta îl deţine în sectorul 2, pentru a recupera în acest fel cei 20.000 de euro.

Documentul a fost luat de Anica Florea, care a plecat inclusiv cu actele de propietate ale locuinţei şi cărţile de identitate ale Elenei Dumitru şi concubinului ei, Dumitru Gherase.

Suspecţii au găsit chiar şi un cumpărător pentru imobilul respectiv, stabilind cu acesta o întâlnire, pentru ziua de luni. În timpul discuţiilor legate de vânzarea casei, clientului i s-a părut, însă, ceva suspect şi a renunţat să mai achiziţioneze locuinţa.

"În cursul zilei de luni, în jurul orelor 16.00, cei trei suspecţi s-au întâlnit cu partea vătămată şi concubina acestuia la imobilul situat în sectorul 2 al Capitalei, unde au încercat să-l vândă către un terţ cumpărător. Tranzacţia nu a fost finalizată întrucât, la solicitarea potenţialului cumpărător de a-i fi arătate actele imobilului, doi dintre suspecţi au refuzat să facă acest lucru", se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX de Poliţia Capitalei.

Imediat după ce potenţialul cumpărător a părăsit zona, poliţiştii bucureşteni ai Secţiei 20 au intervenit şi i-au reţinut pe cei trei suspecţi. În timpul percheziţiei corporale, achetatorii au constatat că Mihai Florea şi Traian Vasile erau înarmaţi cu pistoale cu bile din cauciuc, pe care le deţineau legal.

Cei trei au fost reţinuţi pentru 24 de ore, sub acuzaţia de şantaj şi vor fi prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, a precizat Poliţia Capitalei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici