Video Trei pieţe ţărăneşti volante, deschise sâmbătă în Capitală

Primele trei pieţe ţărăneşti volante incluse într-un proiect al Primăriei Capitalei, din care vor putea fi cumpărate produse agro-alimentare proaspete la preţuri reduse se deschid sâmbătă, a declarat, vineri, primarul general, Sorin Oprescu.

97 afișări

Oprescu a precizat, într-o conferinţă de presă de vineri, că cele trei pieţe vor fi deschise în Drumul Săbăreni (în capătul Căii Giuleşti), din sectorul 6, strada Edgar Quinet (între strada Academiei şi fântâna de la Universitate), în sectorul 1, şi în Bulevardul Unirii (între strada Mircea Vodă şi Nerva Traian), în sectorul 3. Acestea vor funcţiona între 6.00 şi 20.00, în fiecare weekend.

Deschiderea celor trei pieţe volante, în care producătorii autohtoni vor putea comercializa legume proaspete şi conservate, fructe de livadă şi de pădure, miere de albine, produse tradiţionale şi meşteşugăreşti, face parte dintr-un proiect pilot iniţiat de Primăria Capitalei, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi Federaţia Agrostar.

"În aceste pieţe volante vor fi doar producători direcţi autohtoni, recrutaţi de Agrostar, preţurile fiind mai mici decât în restul pieţelor cu 10 la sută. Garantăm că vor funcţiona în condiţii civilizate şi de siguranţă sanitară şi vor avea toate dotările pieţelor de acest tip din celelalte ţări", a declarat, vineri, Sorin Oprescu.

Primarul general a invitat bucureştenii să viziteze aceste pieţe şi să-şi exprime punctul de vedere referitor la utilitatea sau inutilitatea lor.

Fiecare piaţă ţărănească va dispune de câte 20 de standuri cu cântarele aferente, Primăria Capitalei asigurând accesul la utilităţi, respectiv energie electrică, apă, toalete ecologice şi spaţiile de depozitare aferente.

Preşedintele Agrostar, Ştefan Nicolae, a declarat că prin acest proiect speră să redeschidă apetitul bucureştenilor de a cumpăra direct de la producători produse autentice.

"Am fost persecutaţi de grupuri de interese. Am ajuns să fim ghidonaţi de hypermarketuri. (...) Vrem să facem o tradiţie din pieţele volante din Bucureşti", a precizat preşedintele Agrostar.

Ştefan Nicolae a promis că pe standuri din aceste pieţe vor fi comercializate numai produse româneşti, obţinute în fermele proprii.

În cele trei pieţe vor vinde producători din judeţele Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Prahova şi Teleorman.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici