Trei polonezi, blocaţi în Munţii Latoriţei, la peste 1.800 de metri altitudine, au fost găsiţi

Trei turişti polonezi - soţ, soţie şi copilul lor de cinci ani - care au rămas blocaţi, în noaptea de joi spre vineri, în Munţii Latoriţei din judeţul Vâlcea, la o altitudine de peste 1.800 de metri, au fost găsiţi de echipele de intervenţie, după aproximativ nouă ore.

1363 afișări
Imaginea articolului Trei polonezi, blocaţi în Munţii Latoriţei, la peste 1.800 de metri altitudine, au fost găsiţi

Trei turişti polonezi, între care un copil, blocaţi pe marginea unei prăpăstii la 1.800 m. altitudine (Imagine: www.carpati.org)

Cei trei turişti au fost găsiţi în jurul orei 10.00 de către jandarmi montani din Călimăneşti şi Voineasa, salvamontişti şi echipe de intervenţie cu maşini de teren ale Parcului Naţional Cozia, în zona Lacului Petrimanu, pe un drum interzis accesului turiştilor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vâlcea, căpitan Cosmin Iordache, turiştii au fost reperaţi în baza informaţiilor transmise de ei prin telefonul mobil.

Iordache a precizat că cei trei s-au rătăcit din cauza întunericului şi a ceţii dense, după ce s-au abătut din şoseaua Transalpina pe un drum interzis, unde s-au împotmolit cu maşina în noroi.

Cei trei au fost găsiţi într-o stare bună, ei stând peste noapte în maşină, unde au reuşit să se încălzească.

"Maşina va fi scoasă din noroi, iar cei trei turişti îşi vor continua călătoria cu maşina lor, însoţiţi de jandarmi şi salvamontişti, care urmează să-i scoată din zonă spre şoseua Transalpina, cu destinaţia Voineasa", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vâlcea.

Primele informaţii furnizate de reprezentanţii Serviciului Salvamont Vâlcea arătau că cei trei turişti polonezi erau blocaţi pe marginea unei prăpăstii, apelul fiind dat de cei trei la 112 în jurul orei 01.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici