Trei turişti s-au rătăcit pe traseul Jepii Mici din Masivul Bucegi

Trei turişti s-au rătăcit, sâmbătă dimineaţă, pe traseul Jepii Mici din Masivul Bucegi şi au rămas blocaţi sub o săritoare, solicitând ajutorul salvamontiştilor.

427 afișări
Imaginea articolului Trei turişti s-au rătăcit pe traseul Jepii Mici din Masivul Bucegi

Trei turişti s-au rătăcit pe traseul Jepii Mici din Masivul Bucegi (Imagine: Alin Ivan/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit şefului Serviciului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, trei tineri care sâmbătă au urcat pe traseul Jepii Mici din Masivul Bucegi şi care s-au abătut de la traseul marcat s-au rătăcit şi au rămas blocaţi sub o săritoare, ei solicitând intervenţia salvamontiştilor.

Şeful Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, a spus că cei trei turişti au fost găsiţi teferi şi au fost duşi până în staţiunea Buşteni.

Tot sâmbătă, salvamontiştii din Buşteni au intervenit pentru salvarea unui turist maghiar căruia i s-a făcut rău în timp ce se afla pe munte, în zona Babele.

Conform sursei citate, turistul, un bărbat de aproape 50 de ani, cu afecţiuni cardiace, a avut nevoie de ajutor pentru a coborî de pe munte, după ce tensiunea i-a scăzut brusc. El a fost coborât de la Babele şi preluat de un echipaj medical.

Salvamontiştii îi sfătuiesc pe turiştii care urcă pe munte să se echipeze corespunzător şi să nu se abată de la traseu.

De asemenea, salvatorii montani avertizează că în Masivul Bucegi, la altitudini mari, este ceaţă, iar în aceste condiţii cei care se abat de la traseele marcare riscă să se rătăcească.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici