Tribunalul Gorj a admis recursul DNA în dosarul de arestare preventivă a lui Dumitru Cristea

O instanţă a Tribunalului Gorj a admis, vineri, recursul DNA în dosarul de arestare a directorului general al Complexului Energetic Turceni, Dumitru Cristea, astfel că în zilele următorele se va rejudeca solicitarea procurorilor de arestare preventivă a acestuia.

67 afișări
Imaginea articolului Tribunalul Gorj a admis recursul DNA în dosarul de arestare preventivă a lui Dumitru Cristea

Tribunalul Gorj a admis recursul DNA în dosarul de arestare preventivă a lui Dumitru Cristea

Cristea a fost reţinut pentru 24 de ore marţi seară, iar miercuri o instanţă a Judecătoriei Târgu Jiu a constatat nulitatea ordonanţei de reţinere a directorului general al Complexului energetic Turceni, la solicitarea avocaţilor directorului general.

DNA a declarat imediat recurs, prin care solicita anularea încheierii de şedinţă de la Judecătoria Târgu Jiu, pe care a obţinut-o vineri la Tribunalul Gorj. Astfel, un complet format din trei judecători ai Tribunalului Gorj a decis, vineri, casarea încheierii de şedinţă de la Judecătoria Târgu Jiu şi trimiterea cauzei prin care se solicita un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile spre rejudecare la Judecătoria Târgu Jiu.

Procurorul DNA, Dănuţ Volintiru, şeful Biroului Teritorial Târgu Jiu al DNA, a fost prezent în sala de judecată doar la susţinerea pledoariei, nu şi la pronunţarea sentinţei magistraţilor.

După pronunţarea sentinţei, Dumitru Cristea şi cei doi avocaţi ai săi au plecat şi ei foarte repede din sala de judecată, fără a face vreo declaraţie.

Data rejudecării dosarului nu a fost stabilită încă.

Judecătoria Târgu Jiu a respins, miercuri după-amiază, propunerea procurorilor de arestare preventivă a directorului general al Complexului Energetic Turceni, Dumitru Cristea. Avocaţii lui Dumitru Cristea i-au acuzat pe procurorii DNA că nu au respectat procedurile şi drepturile clientului lor. Ei au invocat în faţa magistraţilor Tribunalului Gorj, unde Cristea a fost dus cu propunerea de arestare preventivă, neconstituţionalitatea ordonanţei de reţinere emise pe numele acestuia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici