Tribunalul remarcă cinismul cu care l-a înşelat Nati Meir pe Adi Minune - VIDEO

Judecătorul care l-a arestat pe Nati Meir arată, în motivarea deciziei că acesta a câştigat prietenia lui Adi Minune, la nunţi şi onomastici unde au fost împreună, iar înşelarea cântăreţului demonstrează "cinism şi lipsă de respect" faţă de valorile juridice şi morale.

31 afișări
Imaginea articolului Tribunalul remarcă cinismul cu care l-a înşelat Nati Meir pe Adi Minune - VIDEO

Tribunalul remarcă cinismul cu care l-a înşelat Nati Meir pe Adi Minune (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Nati Meir a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, marţi seară, de instanţa Tribunalului Bucureşti, politicianul atacând decizia cu recurs.

Una dintre persoanele care au depus plângere împotriva lui Nati Meir este şi impresarul lui Adi Minune.

În motivarea deciziei de arestare a lui Nati Meir, instanţa Tribunalului Capitalei a reţinut şi aspecte legate de contextul în care a fost formulată această plângere.

"Fiind plăcut impresionat de melodiile cântăreţului, dar şi de succesul la public al acestuia, l-a contactat pe cântăreţ şi a negociat ca acesta să îi compună un imn electoral", se arată în motivarea Tribunalului.

Judecătorul arată că Meir a încercat să-l înşele pe Adi Minune, profitând de faptul că acesta nu are pregătire juridică solidă. "Prin prezenţa la diferite nunţi şi onomastici împreună cu inculpatul le-a câştigat şi prietenia victimelor fiind astfel mult mai uşor de înşelat. Acest element denotă cinism şi lipsă de respect atât pentru valori juridice, cum ar fi încrederea datorată înscrisurilor autentice şi instrumentelor de plată, dar şi pentru valori morale, precum prietenia", sublinează magistratul.

Judecătorul consemnează în motivarea sentinţei că persoanele înşelate au crezut că Nati Meir este un om extrem de bogat şi serior, fiind fost deputat şi de aceea vigilenţa lor a scăzut "fiind de neconceput ca într-un stat membru al Uniunii Europene, un candidat la Preşedinţia acestuia să plătească artiştii de muzică de petrecere cu valută falsă".

În legătură cu banii falşi, Nati Meir a explicat în faţa instanţei că ar fi trebuit viraţi din America în conturile părţilor vătămate de către un prieten al său care ar fi vrut chiar să cumpere în primăvară echipa FC Steaua Bucureşti, însă judecătorul a apreciat că "susţinerea sa este extrem de neclară".

Procurorii au identificat mai multe persoane care susţin că au fost înşelate de Nati Meir.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici