Tronsonul de metrou Nicolae Grigorescu-Linia de Centură, funcţional din 15 iunie 2008

Tronsonul de metrou Nicolae Grigorescu-Linia de Centură a Capitalei va fi dat în funcţiune în data de 15 iunie 2008, în urma finalizării unei investiţii de 76 milioane euro asigurată de Banca Europeană de Investiţii şi bugetul de stat, a declarat, luni, ministrul Transporturilor, Ludovic Orban.

5 afișări
Imaginea articolului Tronsonul de metrou Nicolae Grigorescu-Linia de Centură, funcţional din 15 iunie 2008

Tronsonul de metrou Nicolae Grigorescu-Linia de Centură, funcțional din 15 iunie 2008

"Termenul de finalizare pentru tronsonul Nicolae Grigorescu-Linia de Centură va fi 15 iunie 2008. Lucrările se află într-un stadiu foarte avansat şi estimăm că va fi pus în funcţiune la această dată", a spus Orban.

Proiectul de construire a tronsonului Nicolae Grigorescu – Linia de Centură a început în baza Decretului 303/1989, pe o lungime de 4,75 de kilometri, cu patru staţii (Nicolae Grigorescu 2- 1 Decembrie-Policolor-Linia de Centură), fiind continuate în baza Hotărârii de Guvern 467/1990.

Lucrările au continuat după 1991 într-un ritm lent, întrucât fondurile alocate au fost insuficiente. Structura tunelurilor s-a deformat în timp, astfel că în 1996 a fost avizat un studiu privind consolidarea tunelurilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici