Trupul neînsufleţit al IPS Bartolomeu va rămâne la Catedrala ortodoxă cel puţin două-trei zile

Preasfinţitul Irineu Bistriţeanu, episcop vicar al Arhiepiscopiei Vadului Feleacului şi Clujului, a declarat corespondentului MEDIAFAX că trupul neînsufleţit al IPS Bartolomeu Anania va rămâne în Catedrala ortodoxă cel puţin două-trei zile, iar clujenii pot veni să îşi ia rămas bun zi şi noapte.

47 afișări
Imaginea articolului Trupul neînsufleţit al IPS Bartolomeu va rămâne la Catedrala ortodoxă cel puţin două-trei zile

Cluj: Trupul neînsufleţit al IPS Bartolomeu va rămâne la Catedrala ortodoxă cel puţin două-trei zile (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

"Siciriul va rămâne deschis. În catedrală se va putea intra la orice oră, călugăriţe şi preoţi vor cânta psalmi şi vor ţine slujbe speciale, timp în care clujenii pot veni să-şi ia adio şi să aducă un ultim omagiu mitropolitului", a spus Preasfinţitul Irineu Bistriţeanu.

Preasfinţia sa Irineu a adăugat că data înmormântării va fi comunicată marţi de Preafericitul Patriarh Daniel, care în prezent este şi conducătorul Mitropioliei Clujului, conform legii bisericeşti.

IPS Bartolomeu Anania va fi înmormântat sub Catedrala ortodoxă din Cluj-Napoca în cripa ierarhilor, PS Irineu Bistriţeanu spunând că înaltul prelat a lăsat un testament care va fi dat publicităţii cel mai probabil marţi.

"Este un testament scris din suflet care conţine indicaţii despre cum să-i fie dusă mai departe moştenirea spirtituală, respectiv continuarea publicării operelor sale şi de asemenea continuarea activităţii fundaţiilor Bartolomeu Anania", a spus Preasfinţitul Irineu Bistriţeanu.

La ora trasnmiterii acestei ştiri, la Catedrala ortodoxă sosesc clujenii să îşi ia rămas bun de la IPS Bartolomeu, iar slujbele continuă.

De asemenea, la Catedrala Ortodoxă au început să sosească şi oficialităţi locale.

Trupul neînsufleţit al mitropolitului Clujului, IPS Bartolomeu Anania, a fost depus, luni seară, la Catedrala ortodoxă din Piaţa "Avram Iancu" din Cluj-Napoca, după ce o scurtă slujbă de pomenire a avut loc în curtea Arhiepiscopiei Ortodoxe din municipiu.

Slujba de pomenire, la care au asistat câteva zeci de persoane, a fost oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu preasfinţitul Irineu Bistriţeanu, după care sicriul cu trupul mitropolitului Bartolomeu a fost depus în Catedrala ortodoxă din Piaţa "Avram Iancu" din municipiu.

Mitropolitul Clujului, IPS Bartolomeu, care se afla internat într-o rezervă specială a Secţiei de Terapie Intensivă din cadrul Clinicii de Chirurgie nr. I din Cluj-Napoca, a murit luni.

Decesul a fost anunţat oficial de Arhiepiscopia Vadului Feleacului şi Clujului.

"Cu regret şi durere în suflet, dar cu nădejdea în mila şi mângâierea care vin de la Dumnezeu, Consiliul Eparhial al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului anunţă că în ziua de 31 ianuarie 2011, la ora 19.25, Părintele nostru, Arhiepiscopul şi Mitropolitul Bartolomeu ANANIA, şi-a început călătoria spre Împărăţia Cerurilor", se arată într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX, de către Consiliu Eparhial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici