Trupul neînsufleţit al lui Hardy, ridicat de la INML miercuri şi dus direct la aeroport

Trupul neînsufleţit al baschetbalistului Hardy Chauncey a fost ridicat, miercuri, de la Institutul de Medicină Legală, de către o maşină a unei firme anagajate special în acest sens şi transportat direct la aeroport, au declarat pentru MEDIAFAX surse medico-legale.

422 afișări
Imaginea articolului Trupul neînsufleţit al lui Hardy, ridicat de la INML miercuri şi dus direct la aeroport

Trupul neînsufleţit al lui Hardy, ridicat de la INML miercuri şi dus direct la aeroport

Pentru ridicarea de la IML şi transportul la aeroport a trupului neînsufleţit a fost angajată o firmă de pompe funebre, potrivit surselor citate.

Primarul municipiului Giurgiu, Lucian Iliescu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că Ambasada SUA a pus la dispoziţie o firmă care se va ocupa de "problemele repatrierii", precizând că s-a luat legătura cu familia sportivului. Primarul a precizat că autorităţile au menţinut legătura cu familia baschetbalistului, însă cu mama acestuia discuţia a fost posibilă până la un moment-dat, când aceasta "a intrat într-un şoc şi nu s-a mai putut discuta cu dumneaei". De la acel moment, potrivit primarului, discuţiile au fost purtate cu o soră a baschetabalistului ucis.

El a menţionat că trupul baschetbalistului va mai fi ţinut în ţară cel mult trei zile, apoi va fi repatriat şi că sicriul cu trupul neînsufleţit va fi însoţit de antrenorul CSS Giurgiu şi de către un jucător.

"Nu ştiu ce reacţii vor fi pentru români, odată ajunşi acolo. Ne-au rugat (cei de la Ambasada SUA la Bucureşti - n.r.) să încercăm să oprim plecarea în masă. Vor merge doar două persoane - antrenorul şi un jucător", a spus primarul Iliescu, prezentând două paşapoarte eliberate cu sprijinul reprezentanţei diplomatice americane la Bucureşti, pentru cei doi reprezentanţi ai CSS Giurgiu.

Totdată, edilul din Giurgiu a declarat că reprezentanţi ai Ambasadei SUA fac inventarul bunurilor care i-au aparţinut sportivului, aflate în camera de hotel a acestuia, care vor fi împachetate, sigilate şi trimise familiei.

"Astăzi (marţi - n.r.) au venit cei de la ambasadă, împreună cu consulul de la Bucureşti; fac inventarul bunurilor de la hotel aparţinând defunctului. Vor fi sigilate, ambalate, le ia ambasada şi le trimite familiei", a susţinut Lucian Iliescu.

Baschetbalistul american Hardy Chauncey (23 de ani) de la CSS Giurgiu a murit duminică după-amiază, la scurt timp după ce a ieşit din sala de operaţie, a declarat, pentru MEDIAFAX, Florian Bica, purtătorul de cuvânt al Spitalului "Bagdasar - Arseni" din Bucureşti.

Potrivit raportului preliminar al autopsiei, decesul sportivului a survenit unui traumatism cranio-cerebral puternic, soldat cu hemoragie masivă şi fractură de craniu. Alte cauze antecedente sunt contuzie şi dilacerare cerebrală (ruptura substanţei cerebrale). La necropsie nu au fost identificate suferinţe vechi care ar fi putut modifica starea de sănătate a baschetbalistului american.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici