Trupul românului mort în atentatul din Nisa a fost repatriat

Sicriul cu trupul românului ucis la Nisa a fost adus, joi, în România şi va fi depus la catedrala din Rovinari. Cristian Coman va fi înmormântat, sâmbătă, în Cimitirul Eroilor din Rovinari, la eveniment anunţându-şi prezenţa şi ambasadorul Franţei în România, transmite corespondentul MEDIAFAX.

784 afișări
Imaginea articolului Trupul românului mort în atentatul din Nisa a fost repatriat

Trupul românului mort în atentatul din Nisa a fost repatriat

Trupul neînsufleţit al lui Cristian Coman, românul ucis în atentatul terorist de la Nisa, a fost adus, joi, la ora 15.25, în România.

Sicriul a fost preluat de pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti de o firmă de servicii funerare, care îl va transporta ulterior în oraşul natal, Rovinari, pentru înmormântare.

”Familia a apelat la o firmă de servicii funerare pentru a prelua sicriul cu trupul neînsufleţit de la Bucureşti, urmând să fie depus la Catedrala din Rovinari, până sâmbătă, la ora 12.00, când va avea loc înmormântarea. Toate cheltuielile vor fi suportate de francezi. Am luat hotărârea în Consiliul Local de a acorda familiei un ajutor financiar de urgenţă, în valoare de 5.000 de lei. O să punem la dispoziţie şi o sală în care va avea loc pomana. Şi-a anunţat prezenţa la înmormântare şi ambasadorul Franţei, Francois Saint-Paul”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Robert Filip, primarul oraşului Rovinari.

În urmă cu opt ani, Cristian Coman a plecat din Gorj cu soţia sa şi s-au mutat la Timişoara. În 2010, au decis însă să meargă în Austria, la muncă, unde l-au luat şi pe fiul lor în vârstă de şapte ani.

De Ziua Naţională a Franţei, cu toţii au hotărât să meargă în vacanţă cu familia, la Nisa. În seara în care se afla pe promenadă, Cristian Coman şi-a anunţat mama că va veni acasă şi va sta şi la Rovinari o săptămână, în concediu.

”Pe 7 august împlineai 35 de ani. Mi-ai promis că, după concediul din Franţa, vei veni şi acasă la Rovinari, să ne vezi, mamă, că ţi-e dor de noi. Eraţi atât de fericiţi în concediu şi mi-aţi povestit multe. Aţi vizitat Coasta de Azur, Monaco, trei zile aţi fost foarte fericiţi, mamă, iar a patra zi, pe 14 iulie, eraţi foarte încântaţi că aveţi ocazia să participaţi şi voi la Ziua Naţională a Franţei. Dar fericirea voastră s-a spulberat într-o tragedie, mamă!”, a fost mesajul postat de Anişoara Coman, mama lui Cristian, pe reţelele de socializare.

Copilul lui Cristian şi soţia acestuia au scăpat cu viaţă din faţa camionului condus de un terorist care a ucis 84 de oameni din mulţimea adunată pe Bulevardul Promenade des Anglais din Nisa.

Cei doi nu vor ajunge însă, sâmbătă, la înmormântare, pentru a-l conduce pe bărbatul de 34 de ani pe ultimul drum întrucât se află sub supraveghere medicală într-un spital din Franţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici