Familia Coman: Copilul internat la Nisa, găsit cu ajutorul comunităţii, nu al autorităţilor

Familia cetăţenilor români dispăruţi la Nisa susţine că mama şi copilul internaţi la spital au fost găsiţi cu ajutorul reţelelor de socializare şi al grupurilor, nicidecum al diplomaţilor români din Franţa, care ar fi aşteptat informaţii de la comunitate.

17444 afișări
Imaginea articolului Familia Coman: Copilul internat la Nisa, găsit cu ajutorul comunităţii, nu al autorităţilor

Familia Coman: Minorul internat la Nisa, găsit cu ajutorul comunităţii, nu al autorităţilor

Numeroşi români care locuiesc în Franţa s-au mobilizat pentru găsirea familiei dispărute după atentatul de la Nisa, mama şi copilul fiind găsiţi în spitale, în timp ce tatăl, Cristian Coman, este încă dat dispărut, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Pe paginile create pe Facebook pentru găsirea celor dispăruţi după atentatul de la Nisa au fost postate şi mai multe fotografii cu cei trei membri ai familiei Coman, Adriana (28 de ani) şi Cristian (34 de ani), precum şi al băieţelului lor de opt ani.

Din informaţiile postate pe reţelele de socializare, cei trei au locuit o vreme în Timişoara, însă erau stabiliţi în Austria şi au decis să îşi petreacă vacanţa la Nisa.

După aproximativ o zi de căutări, băieţelul a fost găsit într-un spital pediatric din Franţa, iar mama acestuia a fost găsită, de asemenea, într-un spital din Nisa. Conform medicilor, citaţi de rudele familiei, starea băieţelului este "pozitivă”, iar mama acestuia este în stare gravă, dar stabilă. Cristian Coman este în continuare de negăsit.

Bunica băieţelului, Dana Simona Mardale a plecat spre Nisa pentru a ajuta familia şi căutarea lui Cristian Coman.

 

Pe pagina de Facebook "SOS Nice” creată după atentat, prietenii şi cunoscuţii familiei Coman fac în continuare demersuri pentru găsirea bărbatului dispărut. Numeroşi români şi-au oferit deja ajutorul pentru cazarea rudelor familiei Coman sau pentru găsirea lui Cristian Coman.

"Locuim la 50 de kilometri de Nice, putem ajuta”, scrie o româncă pe pagina amintită.

"Nu se poate aşa ceva... Este verişorul meu, Cristi, nu îmi vine să cred cum se poate întâmpla aşa ceva”, spune o altă utilizatoare a reţelei de socializare.

"Putem să ajutăm cu ceva ? Stăm în Franţa, nu departe de Paris, dar dacă putem să ajutăm cu ceva o facem cu tot dragul pentru. această familie”, spune un alt român din Franţa pe Facebook.

Sunt zeci de astfel de mesaje pe pagina amintită, precum şi pe alte pagini similare.

"Verificările cu privire la situaţia celuilalt cetăţean român dat dispărut continuă. Reamintim faptul că operaţiunile de identificare a tuturor victimelor de către autorităţile franceze nu au fost finalizate”, este ultima comunicare a Ministerului Afacerilor Externe.

Potrivit rudelor şi prietenilor familiei Coman, mama şi copilul au fost însă găsiţi cu ajutorul reţelelor de socializare şi a grupurilor, nicidecum a diplomaţilor români din Franţa.

"Familia Coman, victimă a atacului terorist de la Nice nu a fost găsită complet. Copilul, Denis, de 8 ani, a fost localizat prin intermediul reţelelor de socializare, cu ajutorul unui grup de mame. Prin semnalmente, poze si date transmise secretariatului comisiei de urgenţă pe Internet, copilul a fost identificat la spitalul de pediatrie Lenval". (...) Din fericire, am aflat că acum minorul este stabil. Părinţii nu au fost încă identificaţi, deşi tot prin intermediul surselor noastre, familia, ambasada şi consulul au fost îndrumaţi spre spitalul la care a fost găsită mama, Adriana - 28 de ani, de nişte cunoştinţe, pentru identificare şi confirmare”, se arată în postarea unei utilizatoare a reţelei, care citează un comunicat din partea familiei Coman.

"Nu reuşim să aflăm unde erau cazaţi, pentru a le recupera lucrurile şi maşina sau pentru alte detalii. Ştim doar că apartamentul închiriat prin booking este într-o zonă centrală, relativ aproape de plajă. Familia Coman este stabilită în Austria, aşadar maşina lor este înmatriculată acolo. Alte detalii nu avem deocamdată”, se mai arată în comunicat, distribuit de zeci de ori pe Facebook.

Acesta critică autorităţile diplomatice române din Franţa pentru modul în care s-au mobilizat.

"Precizăm că întreaga mobilizare şi informatiile de calitate au fost găsite cu ajutorul mamelor din grupul <Mămici mai tari ca Google>”, al paginilor şi comunităţilor de căutare, al rudelor şi prietenilor lor – români stabiliţi la Nice - nicidecum de la autorităţi, care au aşteptat să le dăm noi detalii”, se mai arată în comunicatul rudelor familiei Coman.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici