Două persoane, arestate în legătură cu atentatul de la Nisa. Autorităţile verifică dacă atacatorul a avut complici

Două persoane au fost reţinute duminică dimineaţa la Nisa, în legătură cu atentatul de Ziua Naţională a Franţei, soldat cu 84 de morţi şi peste 200 de răniţi, afirmă surse judiciare, citate de BBC News online.

3697 afișări
Imaginea articolului Două persoane, arestate în legătură cu atentatul de la Nisa. Autorităţile verifică dacă atacatorul a avut complici

Două persoane, arestate în legătură cu atentatul de la Nisa

Poliţia franceză a arestat duminică dimineaţa un bărbat şi o femeie în oraşul francez Nisa, în cadrul anchetei care vizează atentatul din data de 14 iulie.

Atentatul de la Nisa a fost comis de Mohamed Lahouaiej-Bouhlel, un francez de origine tunisiană în vârstă de 31 de ani împuşcat mortal de poliţie după ce a lovit intenţionat cu un camion sute de persoane.

Autorităţile încearcă să afle dacă Bouhlel a avut complici şi până acum au reţinut şapte persoane care sunt supectate că ar fi implicate în acest caz.

Fosta soţie a autorului atacului de la Nisa a fost arestată încă de vineri, iar rudele teroristului au fost audiate.

Atacul a fost revendicat de gruparea Stat Islamic, care a transmis sâmbătă un mesaj prin care salută atentatul de la Nisa, precizând că a fost comis de "un soldat" al organizaţiei fundamentaliste sunnite, cel mai probabil un simpatizant al acesteia.

Autorităţile franceze încă nu au găsit dovezi clare că autorul atentatului ar fi avut legături directe cu gruparea Stat Islamic. Cu toate acestea, ministrul de Interne, Bernard Cazeneuve, a declarat că Mohamed Lahouaiej Bouhlel se pare că a suferit o radicalizare rapidă.

"Se pare că s-a radicalizat foarte repede - în orice caz, acestea sunt elementele care au reieşit din mărturiile oamenilor din jurul lui", a afirmat Cazeneuve.

Cazeneuve a descris masacrul ca "un nou tip de atac" şi a subliniat "dificultatea extremă a luptei împotriva terorismului".

"Acum ne confruntăm cu persoane sensibile la mesajul SI de a comite acţiuni extrem de violente, fără ca acestea să fi fost instruite sau fără a avea la dispoziţie armele necesare pentru a efectua un atac de masă", a mai spus oficialul francez.

Sora lui Bouhlel, care locuieşte în Tunisia, a declarat pentru Reuters că Mohamed Lahouaiej Bouhlel a fost tratat pentru probleme psihice înainte de plecarea sa în Franţa, în 2005.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici