Fostul primar al Nisei îi ceruse lui Hollande să asigure un plan de urgenţă înainte de atentat

Preşedintele Consiliului regiunii franceze Provenţa-Alpi-Coasta de Azur, prim-adjunct al Primăriei de la Nisa şi fost primar al oraşului, îi scrisese lui Francois Hollande, cu o zi înainte de atac, pentru a transmite cerinţe ale forţelor de ordine în contextul antiterorist, potrivit Le Figaro online

24904 afișări
Imaginea articolului Fostul primar al Nisei îi ceruse lui Hollande să asigure un plan de urgenţă înainte de atentat

Fostul primar al Nisei îi ceruse lui Hollande să asigure un plan de urgenţă înainte de atentat

Christian Estrosi solicita, cu o zi îaninte de atentat, "un mare plan de urgenţă" pentru a-i proteja pe poliţiştii din Nisa şi pentru a le asigura acestora posibilitatea de intervenţie prin diferite mijloace.

Autorul atacului de la Nisa a fost identificat drept Mohamed Lahouaiej Bouhlel, un bărbat francez de origine tunisiană, în vârstă de 31 de ani, relatează presa franceză, potrivit BBC News online şi site-ul cotidianului El Mundo.

Potrivit presei franceze, locuinţa bărbatului a fost percheziţionată de poliţie în dimineaţa zilei de vineri.

Potrivit unei surse anonime din cadrul forţelor de securitate tunisiene, Mohamed Bouhlal făcea parte dintr-o familie care locuieşte în Msakin, în apropiere de oraşul Sousse, în nord-estul Tunisiei.

Bărbatul ar fi vizitat deseori Tunisia, ultima oară în urmă cu opt luni, a mai adăugat sursa citată.

În vârstă de 30 de ani, Mohamed Bouhlal nu era cunoscut autorităţilor tunisiene pentru implicarea în activităţi teroriste pe teritoriul ţării, însă era cunoscut pentru infracţiuni legate de droguri şi alcool.

Acesta era căsătorit şi avea trei copii.

Cel puţin 84 de persoane au murit, inclusiv copii, şi alte peste 100 au fost rănite, dintre care sunt 18 în stare gravă, în urma atacului de la Nisa, a precizat ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici