Ţuca Zbârcea & Asociaţii: Robert Roşu a acordat servicii juridice conform legii

Societatea de avocatură Ţuca Zbârcea & Asociaţii transmite, într-un comunicat, că avocatul Robert Roşu, pus sub urmărire în dosarul retrocedărilor, a acordat servicii juridice conform legii şi că prestarea de servicii profesionale nu poate face obiectul răspunderii penale.

3211 afișări
Imaginea articolului Ţuca Zbârcea & Asociaţii: Robert Roşu a acordat servicii juridice conform legii

Ţuca Zbârcea & Asociaţii: Robert Roşu a acordat servicii juridice conform legii

Reprezentanţii societăţii de avocatură precizează că procurorii DNA s-au prezentat, miercuri, la sediul firmei şi au solicitat "punerea la dispoziţie a unor documente şi informaţii legate de activitatea unui client" căruia societatea "i-a acordat asistenţă juridică, mai cu seamă documente din anii 2006-2007".

Ei mai arată că informaţiile şi documentele solicitate au fost prezentate cu promptitudine organelor de anchetă şi că nu au fost solicitate informaţii referitoare la orice alţi clienţi ai societăţii, care nu face obiectul cercetărilor.

"În timpul verificărilor, am aflat cu consternare de învinuirile aduse unuia dintre colegii noştri, Robert Roşu, învinuiri ce privesc exclusiv prestarea de servicii profesionale şi care, potrivit legii, nu pot face obiectul răspunderii penale. Robert Roşu este un avocat remarcabil, cu o reputaţie profesională ireproşabilă. Colegul nostru a acordat servicii juridice în deplină conformitate cu dispoziţiile Legii nr. 51/1995 privind organizarea şi exercitarea profesiei de avocat. Vom colabora pe deplin cu autorităţile pentru clarificarea cât mai rapidă a situaţiei", se mai spune în comunicat.

Remus Truică, Dan Andronic, Robert Roşu, Marius Marcovici şi Claudiu Mateescu au fost reţinuţi, miercuri noapte, de procurorii DNA, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Ilfov, cu un prejudiciu de peste 135 de milioane de euro, iar joi după-amiază au fost prezentaţi Curţii de Apel Braşov, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Curtea de Apel Braşov a decis, vineri, plasarea în arest la domiciliu a omului de afaceri Remus Truică şi a avocatului Robert Roşu de la societatea Ţuca Zbârcea şi Asociaţii, precum şi controlul judiciar pentru 60 de zile în cazul lui Dan Andronic, Marius Marcovici şi Claudiu Mateescu.

În acelaşi dosar, a fost reţinut şi Prinţul Paul al României, iar preşedintele Academiei de Ştiinţe Agricole Gheorghe Sin a fost pus sub control judiciar de procurorii DNA.

Potrivit documentelor anchetatorilor, Prinţul Paul de România a pretins că este îndreptăţit la mai multe proprietăţi, în calitate de descendent în linie directă al lui Carol al II-lea al României (nepot din fiu), dar şi în calitate de cumpărător al drepturilor succesorale ale Prinţesei Elena a României, pe care le-a achiziţionat conform unui contract de vânzare-cumpărare din 2001.

Pentru că demersurile făcute în justiţie, din 2002, au rămas fără rezultat şi având nevoie de "oameni mai puternici, mai bine ancoraţi politic", care să intervină "pentru retrocedarea proprietăţilor solicitate fără drept", din noiembrie 2006, Prinţul Paul ar fi apelat la Remus Truică.

El i-a promis acestuia şi asociaţilor lui din grupul infracţional (între care inculpaţii Roşu Robert, Marcovici Andrei Marius, Mateescu Lucian, Andronic Dan) o cotă parte importantă, între 50% şi 80%, din valoarea bunurilor pe care le revendică în România şi, ulterior, le-a şi dat acestora bunurile, pe măsura obţinerii lor, în schimbul intervenţiei membrilor grupului pe lângă funcţionari publici cu atribuţii în reconstituirea/retrocedarea dreptului de proprietate din Bucureşti şi din alte judeţe din ţară sau asupra judecătorilor, spun procurorii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici