Tudorel Toader anunţă că NU renunţă la procedura de revocare a procurorului general

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, anunţă, în post-scriptumul unei postări în care precizează că marţi va prezenta procedura şi graficul de numire a procurorului general, că nu renunţă la revocarea lui Augustin Lazăr, precizând că este de observat şi abordarea diferită de la Palatul Cotroceni.

2027 afișări
Imaginea articolului Tudorel Toader anunţă că NU renunţă la procedura de revocare a procurorului general

Tudorel Toader anunţă că nu renunţă la procedura de revocare a procurorului general

"PS: Nu renunt la procedura de revocare a actualului procuror general.
Este de observat si abordarea diferita de la Palatul Cotroceni - cererea de revocare " nu este oportuna politic/ nu este oportuna" spre deosebire de cererea de revocare " este inadecvata" !!!", a scris Tudorel Toader.

Iniţial, ministrul Justiţiei anunţă că va prezenta marţi procedura şi graficul de numire a procurorului general, precizând însă că pentru a observa neconcordanţe, este preferabil să fie ştiut conţinutul dosarului în baza căruia preşedintele Klaus Iohannis a dat decretul de numire a lui Lazăr.

"Maine (marţi -n.r.) voi prezenta procedura si graficul de numire a celui care ocupa postul de procuror general. Maine (marţi -n.r.) voi face public si continutul dosarului de candidatura. Pentru a observa eventualele neconcordante, preferabil ar fi sa cunoastem si continutul dosarului pe baza caruia a fost aprobat si semnat decretul de investitura. In mod normal, dosarele de la MJ, CSM si Cotroceni trebuie sa aiba un continut identic!", a scris Tudorel Toader, pe Facebook.

Pe de altă parte, procurorul general a precizat, pentru MEDIAFAX, că a primit în scris răspunsul de la Consiliul Superior al Magistraturii care arată că la mapa sa de candidatură nu există o asemenea rezoluţie de clasare privindu-l pe preşedintele Klaus Iohannis.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici