Turcan, despre Legea câinilor comunitari: Eutanasierea ar trebui să fie doar o soluţie de avarie

Deputatul PDL Raluca Turcan susţine că a votat Legea câinilor comunitari "din solidaritate", dar consideră că "eutanasierea ar trebui să fie doar o soluţie de avarie", afirmând că va milita pentru ca aceasta să se facă numai în cazuri extreme.

378 afișări
Imaginea articolului Turcan, despre Legea câinilor comunitari: Eutanasierea ar trebui să fie doar o soluţie de avarie

Turcan, despre Legea câinilor comunitari: Eutanasierea ar trebui să fie doar o soluţie de avarie (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax foto)

Deputatul PDL Raluca Turcan a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Sibiu, că a votat Legea câinilor comunitari "din solidaritate" pentru partid şi nu datorită unei decizii personale.

"Din nefericire pentru mine, nu a fost o decizie personală, a fost o solidaritate faţă de decizia luată de PDL. Din punctul meu de vedere, eutanasierea ar trebui să fie doar o soluţie de avarie, doar pentru câinii bolnavi sau extrem de agresivi. Să nu ajungem la eutanasiere doar din considerente de cost", a declarat Turcan.

Ea a susţinut că va milita ca eutanasierea să se facă numai în cazuri extreme.

"Cred că populaţia s-a împărţit deja radical: pro-viaţă şi pro-eutaniasiere. Eu sunt pro-viaţă. Am votat pentru că trebuie rezolvată problema, dar voi milita ca eutanasierea să se facă doar acolo unde sunt câini foarte bolnavi sau foarte agresivi, să fie ultima cale", a afirmat Turcan.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, cu 168 de voturi "pentru", 111 voturi "împotrivă" şi 14 abţineri, Legea privind câinii comunitari.

Proiectul privind gestionarea câinilor fără stăpân, adoptat marţi de deputaţi, prevede că eutanasierea câinilor fără stăpân se va putea realiza după ce autorităţile locale vor consulta populaţia prin sondaje de opinie, referendumuri sau adunări de cartier şi că toţi câinii vor fi "cipaţi".

Potrivit prevederilor adoptate de deputaţi, consiliile locale vor avea obligaţia de a înfiinţa, în funcţie de necesităţi, în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a acestei legi, servicii specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân şi vor trebui să amenajeze şi să suplimenteze din fonduri proprii în funcţie de necesităţi adăposturile publice pentru câini.

Câinii vor fi ţinuţi în adăposturile înfiinţate de consilii timp de 30 de zile, cu excepţia celor revendicaţi de proprietari.

În situaţia în care după expirarea termenului de cazare câinii nu au fost revendicaţi sau adoptaţi, aceştia pot fi păstraţi în adăposturi, returnaţi în teritoriu, eutanasiaţi sau se poate găsi o soluţie combinată, conform hotărârii consiliilor locale, respectiv ale CGMB, după consultarea populaţiei din raza unităţii administrativ-teritoriale respective, se precizeză în proiect.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici