Turcan: Preşedintele Băsescu nu a avut nicio convorbire telefonică şi nu s-a întâlnit cu Popoviciu

Preşedintele Traian Băsescu nu a avut nicio convorbire telefonică şi nici vreo întâlnire cu Puiu Popoviciu de când este şef al statului, a declarat purtătorul de cuvânt al şefului statului, Valeriu Turcan.

26 afișări
Imaginea articolului Turcan: Preşedintele Băsescu nu a avut nicio convorbire telefonică şi nu s-a întâlnit cu Popoviciu

Turcan: Preşedintele Băsescu nu a avut nicio convorbire telefonică şi nu s-a întâlnit cu Popoviciu

El a menţionat, de asemenea, la Realitatea TV, că şeful statului nu a avut nicio convorbire cu procurorul Doru Ţuluş.

De asemenea, Turcan a ţinut să reia afirmaţiile pe care le-a făcut joi, potrivit cărora preşedintele Traian Băsescu nu a fost niciodată la sediul companiei lui Puiu Popoviciu şi nu a avut nicio legătură, ca primar al Capitalei, cu transferul de proprietate sau cu intabularea terenului destinat proiectului rezidenţial din nordul Capitalei.

Turcan a spus din nou că preşedintele Băsescu respinge orice încercare de a fi asociat cu acte ilegale.

Totodată, Turcan a ţinut să reia afirmaţiile făcute de preşedintele Traian Băsescu, vineri, referitoare la Cornel Şerban, potrivit cărora un ofiţer superior încearcă să facă trafic de influenţă utilizând numele şefului statului.

Petru Pitcovici afirmă, într-o discuţie cu angajatul DNA Ion Motoc, redată în motivarea instanţei care a refuzat să-i aresteze, că Popoviciu ar fi asociat într-o firmă cu fratele lui Traian Băsescu, în tentativa de a-l convinge pe acesta că omul de afaceri anchetat are legături cu şeful statului.

În motivarea Curţii de Apel Bucureşti, judecătorul Viorica Costiniu arată că atât şeful Diviziei de Operaţiuni din DGA, Petru Pitcovici, cât şi Motoc, după ce s-a autodenunţat, au iniţiat discuţii pe tema închiderii dosarului privindu-l pe omul de afaceri Gabriel Popoviciu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici