Turcia l-a arestat pe Al Jundi, temutul şef al ISIS din Siria

Serviciile de informaţii turce (MIT) l-au arestat pe şeful ISIS în oraşul sirian Alep: Abdullah al Jundi a fost acuzat de Ankara că plănuieşte atacuri împotriva forţelor turce.

551 afișări
Imaginea articolului Turcia l-a arestat pe Al Jundi, temutul şef al ISIS din Siria

După cum relatează Agenţia Anadolu, Al Jundi - nume de cod Hattab El Muhacir - a fost responsabil de planificarea acţiunilor împotriva vehiculelor aparţinând forţelor de securitate turce din Siria.

Persoana arestată, relatează forţele de informaţii turce, a oferit informaţii despre membrii organizaţiei care desfăşoară activităţi teroriste. În timpul operaţiunii a fost ridicat şi material cu planurile organizaţiei.

Abdullah al Jundi este considerat creierul din spatele atacurilor asupra trupelor turce din timpul campaniilor Operaţiunii Scutul Eufratului şi Ramura de Măslin.

Teroristul a mărturisit că Daesh [ISIS] se pregătea să lanseze atacuri împotriva forţelor de securitate turceşti în zonele operaţiunii Scutul Eufratului şi Ramura de Măslin.

Din 2013, Daesh/ISIS a fost declarată de Ankara organizaţie teroristă

El Jundi a recunoscut că membrii organizaţiei teroriste Daesh [ISIS] au desfăşurat ocazional activităţi de recunoaştere în acest context şi au oferit detalii despre membrii organizaţiei gata să comită atacuri.

Operaţiunea a dus la dezvăluirea planurilor de acţiune ale teroriştilor ISIS, întreruperea activităţilor organizaţiei şi confiscarea a numeroase materiale digitale aparţinând organizaţiei.

În 2013, Turcia a devenit una dintre primele ţări care a declarat Daesh/ISIS ca organizaţie teroristă. De atunci, ţara a fost atacată de mai multe ori de gruparea teroristă, cu peste 300 de persoane ucise şi alte sute rănite în cel puţin 10 atentate sinucigaşe, şapte atacuri cu bombă şi patru atacuri armate.

Ca răspuns, Turcia a lansat operaţiuni de combatere a terorismului în ţară şi în străinătate, pentru a preveni noi atacuri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici