Turist belgian blocat în Masivul Piatra Craiului, salvat după trei zile

Un turist belgian a rămas blocat, timp de trei zile, pe munte, la Piatra Craiului, din cauza ninsorii viscolite. Bărbatul a fost salvat de jandarmii şi salvamontiştii din Zărneşti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1006 afișări
Imaginea articolului Turist belgian blocat în Masivul Piatra Craiului, salvat după trei zile

Turist belgian blocat în Masivul Piatra Craiului, salvat după trei zile

Jandarmeria Braşov a informat, luni, că jandarmii montani din cadrul Postului de Jandarmi Montani Zărneşti şi doi salvamontişti de la Serviciul Salvamont Zărneşti au intervenit pentru salvarea unui bărbat aflat în dificultate după ce a fost surprins de ninsoarea viscolită în zona refugiului Comisul din Masivul Piatra Craiului.

”După o deplasare pe timp de noapte şi prin zăpadă viscolită, jandarmii şi salvamontiştii au ajuns în zona refugiului, găsind persoana în cauză, care se afla izolată pe munte de trei zile. Deşi era bine echipată pentru trasee montane, schimbările bruşte ale condiţiilor meteo au pus-o în dificultate, împiedicând-o să înainteze către oraşul Zărneşti”, arată sursa citată.

După ce i-au fost oferite haine de schimb şi ceai cald pentru a se încălzi, turistul belgian a fost transportat la spitalul oraşului Zărneşti pentru a i se verifica starea de sănătate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici